Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

dínó

Egy apa olyan menő játszóteret készített saját kezűleg gyerekeinek, amilyet egész Budapesten nem látni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat

Egy hős apa, aki óriásdínót épített a gyerekeinek. Az egész akkora, és úgy néz ki, hogy nem hiszed el!

Elolvasom
homeschooling
Fotó: Getty Images
2020.05.28

Katalin hercegné nem engedi vissza gyerekeit az iskolába!

Hercegi rang ide vagy oda, ahogy gyakorlatilag minden szülőnek a világon, úgy Katalinnak és Vilmosnak is otthon kellett megoldaniuk gyermekeik oktatását a koronavírus miatti kijárási korlátozások alatt. Most azonban ismét nagyon fontos dilemma előtt állnak: visszaengedjék-e iskoláskorú gyermekeiket a suliba.

Bár Boris Johnson, brit miniszterelnök nemrég még június 1-jei iskolakezdést jelentett be, Kevin Courtney, a Nemzeti Oktatási Szövetség főtitkára ezzel nem értett egyet, így egyelőre bizonytalan, valóban megnyitják-e Angliában az iskolákat a beharangozott időpontban. 

Mindenesetre megvan rá az esély, hogy az Egyesült Királyságban is egy-két héten belül újranyitnak az oktatási intézmények, akkor pedig a hercegi párnak is döntenie kell arról, visszaküldik-e csemetéjüket a nyári szünetig fennmaradó időre.

A brit tanév július harmadik hetéig tart, így az ottani iskolásoknak még lenne jó pár hete a nyári szünetig.

Charlotte és György herceg iskolája, a Thomas’s Battersea, a többi oktatási intézményhez hasonlóan, a járványügyi helyzetre tekintettel, hónapokra bezárt, de most azt fontolgatja, hogy bizonyos korlátozásokkal ugyan, de újra megnyitja kapuit.

A tömeges koronavírus fertőzés megelőzése miatt egyelőre csak az elsősök és a hatodikosok mehetnének be az épületbe, így ha ez a forgatókönyv valósul meg, ez csak a kis Charlotte-ot érinti majd, György mindenképpen otthon marad.

A Sunday Times információi szerint a hercegi pár egy állásponton van, Katalin és Vilmos egyaránt ragaszkodnak ahhoz, hogy György és Charlotte otthon maradjanak, így egyrészt nem kell a karantén idején kialakított és mára már jól bevált napirendet ismét felborítani, másrészt így nem kerül sor a gyerekek szétválasztására. Abból ugyanis Katalin nem enged, hogy György és Charlotte csak együtt mehetnek vissza a suliba.

A gyerekeknek ez mindenképpen pozitívum, ám kérdés, hogy Katalin és Vilmos hogyan viselik, hogy a szülői kötelezettségek mellett az oktatást, vagyis a tanár szerepét is teljes mértékben magukra kell vállalniuk.

Tudvalevő ugyanis, hogy Katalin mindig is a homeschooling ellenzője volt, igaz, a kialakult vészhelyzetben nem igazán volt más választása.

Azért, hogy minél személyre szabottabb legyen gyermekei oktatása, a hercegné rengeteg – szakértők által ajánlott- tananyagot töltött le a netről és tanította meg gyermekeinek az előírt leckéket játékos formában.

A Us Weekly egyik informátora szerint Katalin és Vilmos mindketten lelkiismeretesen kiveszik a részüket gyermekeik oktatásából. És bár kétségtelen, hogy Katalin az otthoni suli vezetője, de több órát, például a tesiórákat mindig Vilmos tartja.

Szerencsére a két gyerek nagyon jól kijön egymással, György herceg sokat segít a kis Charlotte-nak, ha tanulásról vagy feladatok megoldásáról van szó.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

dínó

Egy apa olyan menő játszóteret készített saját kezűleg gyerekeinek, amilyet egész Budapesten nem látni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
Top
1
tippek hiszti ellen

Ezt a három dolgot soha ne tedd, ha hisztizik a gyerek!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
20 szavazat
Top
2
felvilágosítás

Hogyan kezeld, ha rátok nyitott a gyerek szex közben?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
24 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek