Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

apák napja

3 apák napi ajándék tipp, amiktől még apa is besír!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat

Június harmadik vasárnapja apák napja. Készülsz már? Ha nem, íme tőlem olyan apák napi ajándék tippek, amelyek garantáltan könnyeket csalnak apa szemébe!

Elolvasom
Koronavírus szövődményei
Fotó: Getty Images
2020.05.10

Mégis veszélyes a koronavírus a gyerekekre? Súlyos gyulladást okozhat a Covid-19!

Szerdán New York Állam Egészségügyi Minisztériuma közleményben hívta fel az egészségügyben dolgozók figyelmét egy súlyos, gyermekekre veszélyes gyulladásos betegségre, amely nagy valószínűséggel kapcsolatban áll a Covid-19 fertőzéssel.

Május 5-ig 64 esetről tudnak New York Államban. Long Island-en 25 kisgyermeket diagnosztizáltak az elmúlt két hétben, akik közül 11-et intenzív osztályon kezelnek, míg New York Cityben 15 gyermekről tudnak. A szindrómát jelenleg Gyermekgyógyászati Covid-19-hez Társuló Multiszisztémás Gyulladásos Szindrómának (Pediatric Multi-System Inflammatory Syndrome Associated with COVID-19) nevezik.

“Szerencsére a legtöbb gyermek könnyen megbirkózik a Covid-19 betegséggel, azonban kisebb hányaduknál veszélyes gyulladásos betegség alakul ki szövődményként. – nyilatkozta New York Állam Egészségügyi Minisztériumának Kormánybiztosa, Dr. Howard Zucker – A gyermekek, akik ebben a multiszisztémás gyulladásban szenvednek, vagy pozitív Covid-19 vagy pozitív antitest tesztet produkálnak.

A szindróma a Kawasaki betegség (véredények akut több rendszeri gyulladásos betegsége) és a toxikus sokk szindróma átfedése, mely néhány nappal, de néhány héttel a Covid-19 fertőzés után is felléphet.

Tünetei megegyeznek a két fent említett betegség tüneteivel: magas, kitartó láz, kiütés, emésztőrendszeri problémák (hasfájás, hányás, hasmenés), szív-érrendszeri tünetek, mely utóbbi azonnal intenzív osztályos kezelést igényel. Az USA több államából jelentettek hasonló eseteket és már hetekkel ezelőtt hallottunk a szindróma megjelenéséről az angliai kollégáktól is.”

A szakemberek kérik a szülőket, hogy ne pánikoljanak, mivel a Covid-19 továbbra is enyhe lefolyású a legtöbb gyermeknél, de legyenek tudatában a szövődmény lehetőségének és tartsák szemmel a gyermekeiket, főleg, ha tudják, hogy elkapták a koronavírust. A gyulladást okozó betegség a korai stádiumban nagyon jól gyógyítható gyulladásgátlókkal és gamma-globulin kezeléssel és eddig szerencsére nem volt halálos kimenetelű eset ennél a szövődménynél.

Forrás1, Forrás2 

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

apák napja

3 apák napi ajándék tipp, amiktől még apa is besír!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
Top
1
gyermekkori hazugság

Létezik-e orvosság gyerekkori hazugság ellen?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5 szavazat
Top
2
Koronavírus

Házhozszállítás koronavírus idején: Honnan és mikorra tudsz még (ha tudsz) rendelni?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek