Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

Koronavírus

Új koronavírus tünetek! Már nem csak az eddig ismert szimptómák utalhatnak fertőzésre!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
34 szavazat

Az eddig ismerteken kívül íme néhány az új koronavírus tünetek közül.

Elolvasom
stílusos apa
Fotó: Ajkai Dávid
2020.02.18

Kun Gergely, a stílusos apa, aki más apáknak is segít stílusosnak lenni

Stílusos apák #4 - Sorozatunkban öt apa mutatkozik be. Olyan férfiak, akik gyerekük megszületése előtt odafigyeltek megjelenésükre, és apaként is fontos szerepet játszik az életükben a a stílus és a divat.

Az életünket átjárja a dolce vita, az olaszos életérzés – ami persze nem jelenti azt, hogy minden zökkenőmentes lenne. Átlagos, kétgyerekes család vagyunk, ahol a nagyobbik fiú életveszélyesen kamaszodik, a kisebbik ezt látva erősen fogadkozik, hogy ő majd mindent másképp csinál, mi pedig igyekszünk túlélni, és terelgetni őket. Csend, az nincs! Amint a családban, úgy a baráti társaságunkban és a munkában is az emberek kibontásában, megismerésében hiszek, ez segít közösséget összetartani. Jó tanáccsal ellátni csak azokat tudod, akikkel megpróbálsz együtt lüktetni. Legyen szó családi vitáról, baráti problémákról, vagy akár stílustanácsadásról az üzletben, rendkívül fontos, hogy érezd, kivel állsz szemben!

A szó klasszikus értelmében a munkám nem is igazán munka. Sikerült teljesen feloldódnom benne.

A kezdetek óta közösségépítésben gondolkodunk, és az olasz divat remek hívószó azon férfiak számára, akik öltözködésüket egyfajta kommunikációra, önkifejezésre használják. A célközönségünk a hétköznapokban öltönyben jár vagy a business casual híve – elsősorban ilyen szetteket építünk fel számukra az üzletben, de olyan ruhákat is kínálunk, amikor ugyanez a férfi lelazít a barátaival. A gardróbfrissítés a vevő és az eladó együtt gondolkodásának eredménye kell legyen, éppen ezért számomra stílustanácsadás nélkül ruhát árulni értelmezhetetlen!

Mire a családapák hazatértek, a környék egy zsibongó utcabál lett

A családban és a baráti társaságban is nagyon hasonló a helyzet. Rengeteget vagyunk együtt, tudunk egymásról, kíváncsiak vagyunk a másikra és ez segít egyben tartani a közösségeket. A munkán kívüli életünk egy másik nagy család, soha véget nem érő bandázásokkal. Ez is olyan ösztönösen, olaszosan alakult ki. Az anyukák kivonultak a házak elé a kölkökkel, előkerültek a kekszek, az üdítők, majd nemsokára a székek, az asztalkák és a borok. Mire a családapák hazatértek, a környék egy zsibongó utcabál lett vigyorgó anyukákkal, összevissza bringázó gyerekekkel, vidám kutyákkal. Valahogy így indult, és hál’ istennek még ma is tart. Ahogy a gyerekek nőttek, a programok változtak, de az együttlét megmaradt.

Kun Gergely és fiai: Dominik (15) és Olivér (10)

A fiúkkal évek óta közös program a heti két crossfitedzés. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a nagyobbik már több mint két éve felnőttedzésre jár, míg a kisebbik ugyanott nyomja a korosztályának megfelelő mozgást. Dominik a közös edzéseken kívül még teniszezik, Olivér, a kicsi pedig sokszor elkísér a futásaimra. Nincs szabály itthon, hogy mit sportoljanak, de rendszeresen mozogni nálunk kötelező! Ebből persze nincs is gond, hiszen ezt a mintát látják tőlünk is.

A gyereknevelésben amúgy is ezt a mintakövetést tartom hatékonynak, legalábbis nálunk ez jött be. Amit mindenképp szeretnék átadni a gyermekeimnek, az a kitartás és a kudarctűrő képesség fontossága. Persze, rendkívül lényeges a tanulás, de az életben való sikeres, boldog megfelelés kérdése nem ezzel van összefüggésben. Az idegen nyelvek ismerete és a fizikai állóképesség mindenhol jól jöhet, sodorja őket bármerre is az élet, de hogy éppen hányas dolgozatot írtak matekból, nem egy kulcskérdés nálunk.

15 éves gyermekünk kamasz státuszából adódóan folyamatos tagadásban van. Még be sem fejeztük a kérést, a nemleges válasz már repül is a szájából, és persze akkor sem visszakozik, ha rájön, itt most egy igen jobb lett volna még neki is. Párommal persze mindketten tudjuk, hogy ebben a korban az önmagukat kereső félfelnőtteknek a család egy olyan terep, ahol különösebb kockázat nélkül felmérhetik az erejüket, levezethetik a külvilágban felgyülemlett feszültséget. Tudjuk, hogy nagyon könnyű ilyenkor elidegeníteni a kamaszokat, ezért próbáljuk óvatosan korrigálni őt, és hangsúlyozni, hozzánk mindig fordulhat. Legtöbbször persze nem marad más a szülőnek, mint a türelmes szemlélődés. Ha mégis elszakad bennünk a cérna és vitára kerül sor, az eltérő szülői habitusunkban rejlő különbségeket a kölkeink szuperérzékeny radarral érzékelik, kihasználják, és a végén arra eszmélünk, hogy már egymással vitatkozunk, a gyerekek pedig hátradőlnek és rendelnek egy kávét.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Koronavírus

Új koronavírus tünetek! Már nem csak az eddig ismert szimptómák utalhatnak fertőzésre!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
34 szavazat
Top
1
Koronavírus

10 dolog, amit tiniként csináltam volna, ha akkor jön egy világ járvány

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
2
Koronavírus

Röhögünk rajtad, koronavírus! – 2. rész

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
37 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek