Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

Koronavírus

Új koronavírus tünetek! Már nem csak az eddig ismert szimptómák utalhatnak fertőzésre!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
34 szavazat

Az eddig ismerteken kívül íme néhány az új koronavírus tünetek közül.

Elolvasom
Az én sztorim
Képünk illusztráció. Fotó: GettyImages
2020.02.16

Lackfi János: Gazontalan csigák és bocsontos tüzérek

Házasságunk első tíz éve alatt öt gyermekünk született, átlag kétévente, ami remek szintidő. Diktálták is a megfelelő tempót, feleségemmel összeszokott párosként adogattunk és fogadtuk a szervát, pelenkázás, mosogatás, öltöztetés, lecke, uzsonna, miegyéb, pörgött a futószalag.

A srácok jó kis csapatként bandáztak, hungarocell táblára lövöldöztek a pincében a fiam alkotta íjjal. Vagy a nagy műanyag szőlőskádban forogtak körbe-körbe, Simon volt az erőgép, tolta maga előtt a lányokat, sikítozás, napfény-áradás, vízfröcsögés kíséretében. Vagy ész nélkül száguldoztak a nem túl tágas nappaliban biciklivel, műanyag kismotorral. Vagy süteményt gyúrtak, formáztak, szaggattak, sütöttek gigászi lisztfelhőben. Vagy gyorsasági versenyt rendeztek a kertben fellelhető éticsigáknak, és bosszankodtak, ha egyik lemászott a pályáról, a másik meg odakakált.

Szokták mondani, ilyenkor már nincs gond a kölkökkel, a nagyobbak elgardírozzák a kisebbeket. Van ebben valami: sok jó hangulatú játékra emlékszem, de azért mégsem automata ez, melybe elég felülről bedobni a zsetont és már működik is a jó világ.

Szülői beavatkozás nélkül a mikrorendszerek elfajulnak, szélsőségessé válnak, megjelenik a kiközösítés, a bandaháború. Épphogy védelmi pénzt nem szedtek.

Nem mintha bárkinél is vásottabbak vagy agresszívebbek lettek volna, gyerekből voltak, ennyi. Sok álmatlan éjszakára, hosszú beszélgetésre emlékszem, mikor feleségemmel gondterhelten próbáltunk rájönni, hogyan kell fékeket és ellensúlyokat beépíteni ebbe a vad, törzsi társadalomba, hogy működőképes lehessen. Elkoptattunk pár nevelési tanácsadó könyvet is, számos ötletet merítettünk belőlük. Ja, és bár remek emberekké cseperedtek, se szeri, se száma a hibáknak, amiket elkövettünk.

A cikk folytatásához kérjük, regisztrálj!

Érdekel a folytatás? Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Koronavírus

Új koronavírus tünetek! Már nem csak az eddig ismert szimptómák utalhatnak fertőzésre!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
34 szavazat
Top
1
Koronavírus

10 dolog, amit tiniként csináltam volna, ha akkor jön egy világ járvány

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
2
Koronavírus

Röhögünk rajtad, koronavírus! – 2. rész

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
37 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek