Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

Koronavírus

Timi vagyok, 45 éves, 2 gyermekes anyuka, és koronavírus fertőzött

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 szavazat

Szeretném átadni a tapasztalataimat a tünetekről, hátha segítek akár egy embernek is azzal, hogy én hogyan vészelem át a koronavírust itthon. Ha egy erős szervezetű ember kapja el a betegséget, és időben észleli a tüneteket, a házi karantén elég lehet a gyógyulásig. Szeretném hangsúlyozni, hogy fontos a higgadtság, nyugodtság, és hogy ha a tüneteket otthon kezelhetőnek érzi az ember, akkor ne terhelje a kórházakat.

Elolvasom
apaság
Fotó: Getty Images
2020.02.22

Leckék kezdő apáknak: A 10 legfontosabb dolog, amit tudnod kell a babavárásról és az apaságról

Amikor egy férfi bejelenti, hogy a felesége kisbabát vár, sokan gratulálnak, mások szánakozva méregetik. A legkonkrétabb tanácsokat persze az egyedülállók osztogatják, míg a gyerekesek csak hümmögnek. Eláruljuk, mire számíthatsz valójában!

1. Öröm és aggódás

A pillanat, amikor megtudtad, apa leszel, leírhatatlan. Aztán eszedbe jut, hogy újdonsült apaként rengeteg dolgot el kell intézned a kicsi születéséig és egyre inkább eluralkodik rajtad a pánik. Teljesen természetes, hogy tele vagy félelemmel, ám amint megszületik a kis jövevény, rájössz, hogy apának lenni a világon a legjobb dolog.

2. Hová lett a párod csodás alakja?

Mindketten boldogabbak lesztek, ha nem teszed szóvá, inkább fogadd el: a kismama teste hatalmas változáson megy keresztül, de a baba születése után előbb-utóbb ismét visszatér eredeti formájához. Persze a felugrott kilók nem tűnnek el egyik napról a másikra, mint ahogy  – legnagyobb örömödre- párod tekintélyes mellmérete sem.

3. Nem megy minden a terv szerint

Olvasd el te is azokat a könyveket, melyeket párod búj éjjel-nappal. Járjatok együtt szülésfelkészítő tanfolyamra és ismerkedjetek meg a kórházzal, ahol szülni fogtok. Persze nem érdemes mindent készpénznek venni, ami ott elhangzik, hiszen nincs mindenkire egyaránt érvényes forgatókönyv.

4. Sokk a szülőszobában

Az újszülött egyáltalán nem hasonlít a magazinokban látott rózsás bőrű csöppségekhez. A babának ezek az első pillanatai a kinti világban, elgyötörte a születés és bár lehet, hogy nem nyújt esztétikai élményt, amikor először megpillantod, nyugodj meg, pár napon belül, amikor kiheveri a születés okozta sokkot, szépséges kisbabává formálódik.

5. Állandóan sír!

Miután ellenőrizted, hogy nem éhes, szomjas és nincs tele a pelusa, vedd fel és nyugtasd meg! A vizsgálatok tanulsága szerint a babákat az apák könnyebben meg tudják nyugtatni, mint az anyák. Ennek pedig az lehet az oka, hogy a férfiak nagyobb svunggal csinálják a dolgot: szorosabban fogják a picit, hangosabban susognak, gyorsabban rázogatják.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak: 1 2

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Koronavírus

Timi vagyok, 45 éves, 2 gyermekes anyuka, és koronavírus fertőzött

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 szavazat
Top
1
hajvágás otthon

Így vágtam le én a karantén miatt a párom és a kisfiam haját

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
21 szavazat
Top
2
túlhallás

Nem vághatjuk géppel a haját és nem húzza le a WC-t – Így derült ki, hogy túlhallása van a fiamnak

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
32 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek