Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

Koronavírus

Röhögünk rajtad, koronavírus! – 2. rész

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
30 szavazat

Mivel előző gyűjtésünk nagyot ment, most újra szemezgetnénk az elmúlt két hét terméséből. A koronavírus-járvány természetesen a legnagyobb kihívás, amivel az emberi civilizáció a II. Világháború óta szembesült. Azonban azt is hisszük, hogy nem érdemes 0-24-ben szorongani a lehetséges forgatókönyv-kimenetelek miatt, és a humor, az iróni, a szarkazmus – és a mémek – kicsit oldják a feszkót. Úgyhogy: íme!

Elolvasom
tejfakasztó
Fotó: Getty Images
Szerző: Dadventure
2019.11.29

Leendő apáknak kötelező: Hogyan fakasszunk tejet?

A tej jó, a tej fontos, ezért az apáknak is mindent meg kell tenni a siker érdekében. De miért bevett szokás a férfiak lepusztulása, miközben a nők vajúdnak 32 órán keresztül, ahogy az minden születésnapon és matek egyes kapcsán felmerül? Kis tejfakasztó-elmélet.

Nagyon jót heherésztem azon az egyébként felvilágosult szellemiséget terjesztő füzetecskén, ami még Soma születése előtt került a kezembe. Azt mondta a játékos rajzokkal tűzdelt információbonbon (!), hogy apának igenis el kell menni a szédült barátaival, és jól berúgni, amíg anya a májcirrózis és 12 kórházi fertőzés mellett küzd a hormonháztartásának és életének végleges felborulásával.

Az osztott képernyő két oldalán tehát azt látjuk, hogy apa iszik, anya kórházban van. Nem tűnik igazságosnak, ugye?

Szögezzük le, nem is az. Anya élete később sem lesz mindig egyensúlyban apáéval, és ezt egyrészt tudni kell, másrészt egyensúlyozni. De nem lehet mindig csak fejben eldönteni dolgokat, néha külső segítség is kell, és ezért is fontos a tejfakasztó: apa legkésőbb itt elkezdi érezni, hogy valami változik. A cumisüvegből unicumozás olyan rítus, ami segít átállítani az agyad, rátenni egy új sínpárra, ami a boldog családhoz visz. Fontos eseményről van szó tehát, ezért jó tudni, hogy sokféleképpen lehet csinálni, de a két legmeghatározóbb szempont az időpont és a társaság.

Az egyik kézenfekvő kérdés az időpont. A külső-belső tényezőktől függetlenül vannak a Hűbele Balázsok, akik ha nem a váróban kezdenek el alapozni a zenészekkel, akkor legkésőbb a szülést követő nap estéjén mesélik el életük egyik legkeményebb sztoriját, ötször, egyre botladozó nyelvvel.

A másik véglet a rendezvényesek, akik összevárják a legfontosabb résztvevőket, és türelmesen halogatnak, amíg a kanadai osztálytárs kutyája megellik, és haza tud jönni. A szülést követő 6-7 nap sem számít extrémnek.

A hűbele módszer előnye, hogy sokkal nagyobb a katarzis a szülést követő egy-két napban, ráadásul ekkor jellemzően az anya és a baba is kórházban van, így a fakasztás helyett legfeljebb szekrényeket fúrogathat a festékszagú kisszobában, ahol még 3 hónapig senki nem fog aludni. Hátránya, hogy nem minden fakasztó tud első szóra ugrani, házassági évfordulót, állásinterjút, születésnapi zsúrt áttenni. Arról nem is beszélve, ha már van egy-két testvér, akkor viszont se a bébiszitter kerítése, se a másnap reggeli epehányás nem egyszerű feladat apának.

A rendezvényes módszer előnye, hogy a vendégeknek van ideje minden haszontalan programot kimozogni, nagymamától pogácsát és vegán szusit kérni, és néhány próba alatt össze tud csiszolódni az esti főfellépő, Sting és a 100 tagú cigányzenekar. Hátránya, hogy egy hét alatt elpárolog a fiatalos lendület és a tenni akarás, ezért könnyen lehet egy béna buli az amúgy nagy jelentőségű eseményből.

Az időpont magával hozza a meghívottak körét is, mert minél több idő jut a szervezésre, annál többen jönnek el, elvileg. Az arányosság azonban nem bizonyított. Viszont fontos, hogy mennyi embert hívsz meg. Néhányan az elit kommandós módszerre esküsznek: csak a 3-4 legjobb ember, lötyögősök nem kellenek. Gyors reagálású hadtest, amely 48 óra alatt végig issza a várost, és biztosan élve, eredeti szervekkel juttatja haza az ifjú apát.

Más a társadalmi eseményben hisz: a nagyfőnöknek és a nemzetközi partnernek ott a helye, ráadásul ugyanahhoz a fodrászhoz járunk az egyik államtitkár személyi asszisztensével, csak meg kéne hívni őt is! Ilyenkor többnyire andalító liftzene várja a fakasztani vágyókat valamilyen úrias helyen, aminek a vége egy béna buli és egy 190.000-res számla. Nem rossz ötlet súly adni a gyerek születésének, de ne told túl.

A lényeg az, hogy a tejfakasztó valóban fontos dolog, még ha csak innod kell és eldönteni, kivel. Segít fejben irányba kerülni, ezért ha gyereked születik, szervezz egyet, ha pedig elhívnak, menj el! És juttasd haza egyben az új apát.

Ha többet akarsz látni a családunkból, hogy a napi rutinon kívül mennyire megy könnyen vagy nehezen bármi más, akkor kövess Instagramon vagy Facebookon!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Koronavírus

Röhögünk rajtad, koronavírus! – 2. rész

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
30 szavazat
Top
1
szájmaszk házilag

Miből varrj gyerekszájmaszkot és miből semmiképpen se?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
Top
2
gyógynövények

Természetes immunerősítés vírusölő gyógynövények segítségével

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
8 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek