Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

Koronavírus

A 10 legfontosabb tény, ami segít a koronavírus megelőzésében!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
54 szavazat

A koronavírus terjedéséről, megelőzésének lehetőségeiről egyre többet tudunk, de még mindig rengeteg az álhír és téves információ. Arra vállalkoztunk, hogy kizárólag hiteles forrásból, szakemberek ajánlása alapján összeállítsuk az óvintézkedések tízes listáját, amely valóban a megelőzést szolgálja.

Elolvasom
szerkesztőségi ajánló
Fotó: Getty Images

A legcukibb, legviccesebb és legérdekesebb mesekönyvek – Mi ezeket szeretjük!

Szerkesztőségi ajánló #8 - Mesék altatáshoz, napközbeni pihengetéshez, kicsik és nagyok szórakoztatására vagy csak úgy. Egy jó mesére egy gyerek sem mondana nemet, pláne, ha anya vagy apa olvassa, de tény, hogy nem egyszerű a nagy kínálatban megtalálni azokat, amelyek valamiért kiemelkednek a többi közül: azért , mert viccesek, szórakoztatóak vagy mert rendkívül érdekesek és izgalmasak. Nekünk ezek a kedvenceink!

Legjobb mesekönyv nincs. Illetve van, de minden hónapban más, mint ahogy minden életkorban is más a kedvenc. De melyek éppen most a mi, illetve gyermekeink kedvencei? Illetve melyikeket ajánljuk mi nektek és gyerekeiteknek? Alább eláruljuk!

A Famiily.hu szerzőjének, Gőbel-Szabó Szandrának és családjának a most rendkívül aktuális témájú mesekönyv, a ” Nézd meg, mi az a baci?” című mesekönyv a kedvence.

Jean Orsi, a Famiily.hu szerzőjének és szerkesztőjének ugyan már 12 éves a kislánya, de a mai napig elő szokták venni a nagy kedvenceket. Feltétlenül szerezzétek be az Állatkerti kalamajkákat, ha szeretitek a vicces történeteket, de ha izgalmakra vágytok, akkor Orsi és kislánya, Jázmin A mágikus állatok iskolája, vagy a Harry Potter könyvek köteteit ajánlja.

Sánta Dávid, három gyerekes apa szerzőnk családjában toronymagasan a Franklin összes, a Márti könyvek és Farkas Nóra:Apa szeret című történetei vezetnek.

Endrész Timi, a Famiily.hu szerzője legszívesebben A mackó és a zongora; A mackó, a zongora, a kutyus és a hegedű és a Kis zenélő könyveim könyvsorozat valamelyikét olvassa gyermekeinek.

Ruttner Kata, a magyar anyák külföldön interjú-sorozatunk szerzője, valamint a Mesélj, Anyukám! podcast műsorvezetője és családja Julia Donaldson és Axel Scheffler: A majom mamája és/vagy Zog, a sárkány című mesékért rajonganak.

Tomsits Tímea, a Gyereklélek és az Éva magazin főszerkesztője:

“Kisebbekkel a Ne félj című mesekönyvet érdemes olvasgatni, amely a szorongást, félelmet segít feldolgozni és legyőzni a gyerekek számára, interaktív, játékos lehetőségekkel kiegészítve. Nagyobbaknak, akik ezt már önállóan fogják olvasni az Éjszaka az állatkertben című interaktív könyvet, ahol a gyerek maga választhatja ki a folytatást, és odalapozhat.”

“Én szerintem az egyik legnagyobb Kufli-rajongó szülő vagyok. Imádom Zödönéket! Imádom a vicces történeteiket, a buborékos vicces megjegyzéseket, a különleges lényeket, mindent! Azért a Disney meséket is bármikor szívesen olvasom a gyerekeimnek fel, akárcsak a Micimackó mesegyűjteményt. Ja és minden problémára, élethelyzetre a legjobb megoldás a könyv, a mese! Tényleg! Nálunk a kisfiam a Bili könyvvel szokott le a pelusról és a Hiszti meséknek köszönhetően sokkal-sokkal kevesebbet hisztizik. Úgyhogy olvassatok, amennyit csak tudtok a gyerekeiteknek (is)!” – mondta főszerkesztőnk, Zubor Rozália.

Ottlik Judit és családja a Rumini sorozat lelkes olvasói, de A Titoktündér is rendszeresen szerepel az esti mesék palettáján,  de szeretik a rövid, 3-5-8 perces meséket elalváshoz és összebújáshoz.

Bus István, az Apa magazin főszerkesztője:

Jan Larri: Ezer kaland erdőn-mezőn. Ez gyerekkorom kedvenc könyve – egy tudós lekicsinyít egy testvérpárt, akik felveszik a harcot a mikrovilág ellenségeivel. Tulajdonképpen a „Drágám, a kölykök összementek” szovjet verziója. Sajnos ma már csak antikváriumból szerezhető be.”

Kapinya Viki szerzőnk szerint akár “sulipótló” jelleggel is klassz lehet Mészöly Ágnes: A fiú, akit elvarázsolt a zene szóló meséje, amely Bartók Béla életéről szól.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Koronavírus

A 10 legfontosabb tény, ami segít a koronavírus megelőzésében!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
54 szavazat
Top
1
Élmény

400 interaktív hangoskönyv gyerekeknek – ingyen!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
2
szoptatás

Ne félj a szoptatástól! A szakértő válasza a leggyakoribb kételyekre és problémákra

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek