Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

óvodai beszoktatás

Így készülünk vissza az oviba: 7 tipp, hogyan veheted könnyedebbre a karantén utáni ovis visszaszok(tat)ást

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat

Két és fél hónap után ma újra nyitnak az óvodák, az én lányom is ismét be fog járni. Ám az ovis mindennapokba való felhőtlen és örömteli visszatérés nem feltétlenül magától értetődő. A karanténban töltött idő nagyjából egy nyári szünetnek felel meg. A hosszú kimaradás, a rendkívüli nyitás és a nyár nem könnyíti meg a visszaszokást és a visszaszoktatást. Most kiemelten figyeljünk a gyermekünk lelkére!

Elolvasom
levél
Fotó: Farkas Hajnalka
2020.02.07

Levél életem egyik legnagyobb szerelmének: a ma 3 éves kislányomnak

Szerzőnk, a három gyermekes apa, Sánta Dávid elsőszülött gyermeke 3 éves lett. Bizony, Bella 3 éves nagylány lett, amiről az édesapa a maga szívfacsaró módján egy gyönyörű írással emlékezett meg, amelyet a szerkesztőségünkből eddig még senkinek nem sikerült sírás nélkül elolvasnia. Egy olyan írással készült ugyanis Dávid, mely gyakorlatilag egy levél gyermekének az első három közös évükről, kezdve az első pillanattól, amikor először találkoztak.

Drága Bellám!

Ma lettél három éves. Hihetetlen, milyen gyorsan szalad az idő, mióta megszülettél. Így úgy gondoltam, mikor máskor írhatnám meg neked ezt a levelet, mint a születésed napján.

Minden pillanatra emlékszem arról a 3 évvel ezelőtti napról. Látom magam előtt óriási szemeidet, ahogyan rám néztél életedben először. Akkor ott úgy éreztem, értelmet nyert az életem.

Olyan érzéseket mutatott meg nekem, amikről korábban álmodozni sem mertem. És azóta is folyton meglep, hiszen a szeretet olyan sok féle skáláját járom be a társaságodban nap mint nap, hogy olykor meg kell álljak egy pillanatra. Ilyenkor pedig megáll az idő is, és a hálán kívül próbálom magamba zárni ezeket a tökéletes és megismételhetetlen pillanatokat.

Szeretném neked leírni, mennyi mindent adtunk egymásnak ezalatt a három év alatt. Hogy miért? Mert szeretném, ha sohasem felednéd, ha ennek a levélnek köszönhetően mindig emlékeznél rá, hogy mennyi minden történt már velünk.

Tudom, ezek az érzések, pillanatok tesznek téged olyan emberré, akivé felnőttként válni fogsz, de mindenképp

szerettem volna megmutatni neked azt is, hogyan teszel te engem jobb emberré, hogyan tanítasz meg szülőnek lenni, apává válni egy 30 éves férfit.

Születésed előtt valahogy elsiklott a fülem mellett, amikor valaki azt mondta, hogy a lányok nagyon apások tudnak lenni, hogy olyan kapcsolat lehet közöttük, ami megmagyarázhatatlan. Ma viszont már tudom, ez nem is szimplán egy kapcsolat. Ez maga a varázslat és egy igazi csoda, ami csak egy férfivel történhet.

Biztos vagyok, benne te is érzed, hogy a kettőnk között kialakult kapcsolat olyan, ami csak a tündérmesékben létezik. Egy tökéletes érzés, ami más mint a szerelem, és valójában minden szereteten túlmutat.

Ezt érzem minden alkalommal, amikor rám nézel, amikor büszke vagyok rád, amikor azt mondod szeretlek apa, vagy csak amikor megbántatsz, majd bocsánatot kérsz tőlem.

Ott dobog bennem akkor is, amikor reggel először kinyitod a szemed, vagy amikor a fáradságtól hirtelen hisztiben törsz ki, de érzem, amikor önfeledten látlak táncolni, kirakózni vagy épp festeni. Ámulva nézem, milyen hatalmas elhivatottsággal és kitartással tudsz kiállni a saját igazadért.

Köszönöm, hogy mindig megölelsz, amikor hazaérek a munkából és azt mondod:

Szeretlek Kisapám

Imádom még azt is, amikor könyörögnöm kell esténként, hogy végre menj fürödni, de te kitartóan érvelsz, miért is adjak még egy kis időt a további játékra. Mint ahogy imádom azt is, amikor miután megtörtelek és végre a habfürdő habjaiból készítesz nekem esti kávét, még akkor sem ér véget kitartásod, hiszen ezután meg a fürdőszobát nem vagy hajlandó elhagyni.

Örömmel tölt el minden este az is, amikor olvashatok neked és még most sem hiszem el, hogy egy ilyen pici lány így tud ragaszkodni a könyvekhez.

Hálás vagyok, amiért esténként hallhatom, ahogyan a sötét szobádban az álommanók érkezése előtt összefoglalod a napodat és felsorolsz mindenkit a családból és elmondod mennyire szereted őket.

Megtisztelve érzem magam, hogy minden este elalvás előtt még azért behívsz magadhoz, hogy énekeljek neked, és én örömmel megyek, mert én is szeretem. Jó tudni, hogy ez megnyugtat. De még azt is imádom, amikor aztán hajnalban azt kiabálod “tejcsit, tejcsit”, majd miután beviszem a tejet kitalálod, hogy mégis inkább kakaót kérsz.

Köszönöm, hogy ugyan olyan vagy, mint az édesanyád, és köszönöm, hogy ennyire szereted a testvéreidet. Imádom, hogy nem ismerek nálad őszintébb és szerethetőbb embert és büszke vagyok rád, amiért mindent próbálsz önállóan megoldani.

Mindent összevetve tehát KÖSZÖNÖM, hogy az apukád lehetek!

Sorolhatnám még, mennyi mindenért vagyok hálás neked, de inkább azt kívánom, hogy fantasztikus kalandunk a végtelenségig folytatódjon és bízom benne, hogy legbelül mindig emlékezni fogsz erre a felülmúlhatatlan első három évre.

Nagyon Boldog Születésnapot, drága kislányom, kívánom, hogy mindig maradj ilyen, amilyen már most is vagy: az a szeretetteljes, érzelmes, kitartó, magabiztos, önfeledt, olykor makacs kisember, aki megváltoztatta az életem.

Örökké szeretlek!
Apa

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
28 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

óvodai beszoktatás

Így készülünk vissza az oviba: 7 tipp, hogyan veheted könnyedebbre a karantén utáni ovis visszaszok(tat)ást

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
Top
1
iskolabezárás

Ezért nyitottak ki, majd zártak is be pár hét után az iskolák Ausztriában és Franciaországban

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
2
babavárás

“Terhes lettem a koronavírus járvány idején úgy, hogy már nem is szeretem a férjem!” – Két nő, két megromlott házasság és egy nem várt terhesség története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek