Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

Koronavírus

Timi vagyok, 45 éves, 2 gyermekes anyuka, és koronavírus fertőzött

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 szavazat

Szeretném átadni a tapasztalataimat a tünetekről, hátha segítek akár egy embernek is azzal, hogy én hogyan vészelem át a koronavírust itthon. Ha egy erős szervezetű ember kapja el a betegséget, és időben észleli a tüneteket, a házi karantén elég lehet a gyógyulásig. Szeretném hangsúlyozni, hogy fontos a higgadtság, nyugodtság, és hogy ha a tüneteket otthon kezelhetőnek érzi az ember, akkor ne terhelje a kórházakat.

Elolvasom
igaz történet
Fotó: Kutai Kinga
2020.02.19

„Ma már elfogadom, hogy ez a kis készülék a történetünk, az életünk része” – Kinga és Benett igaz története

Rengeteg megpróbáltatás, könny, félelem és féltés van már mögöttük. Ám ha megismered a történetünket, rájössz, csoda kis párosról van szó: egy fiatal kora ellenére is meglepően bölcs anyukáról és egy kisfiúról, aki tanítani jött. Szeretetet, elfogadást és azt, hogy az élet szép.

A kisfiam és az ő cochleáris implantátumai. Napok óta igyekszem összeszedni a gondolataimat és nem tudom hol is kezdjem. A legelején, hogy min is mentünk keresztül az elmúlt 1.5 évben? Vagy csak meséljek azokról a csoda emberekről, szakemberekről, orvosokról, akikkel ez alatt az út alatt találkoztunk? Másfél évvel ezelőtt, amikor megszületett Beni, a csecsemőkori hallásszűrésen kiderült, hogy súlyos hallássérült. A siketséggel határos mindkét fülecskéjén a hallássérülés. Nagyon hosszú és rögös út vezetett odáig, ahol most tartunk. December 4-én a Pécsi Fül-Orr-Gégészeti Klinikán megműtötték Benit, mindkét fülébe cochlearis implantatumot kapott. Így az én siket Kisfiamból rengeteg munkával halló kisgyermek lett… Próbálom megkeresni azt a szót, ami összefoglalná, hogy mennyire végtelenül büszke vagyok az én bátor, erős és okos Kisfiamra, aki pici kora ellenére rengeteg mindenen ment keresztül. Valószínűleg soha nem is találom meg… Viszont szeretném elmondani, elmesélni és megmutatni ezt a kis csodaszerkezetet, amit innentől kezdve viselni fog Beni élete végéig. Hogy ismerjétek Ti is, hogy meséljetek a gyermekeiteknek. Beni, ezzel hall. Ez a mi csodánk. A cochlearis implantatum.”

Ezeket a megható sorokat Kutai Kinga, a másfél éves Benett édesanyja írta Insta oldalán.

Amikor kisfiánál először vetődött fel annak a lehetősége, hogy hallássérült, Kinga nem akarta elfogadni, tagadta és szégyellte. Azt gondolta, biztosan az ő hibája, ő követett el valamit a terhessége alatt, ami miatt Beni fogyatékkal született.

Az azóta eltelt másfél évben Kinga gondolkozása teljesen megváltozott, és ma már küldetésének tekinti, hogy tapasztalataival segítsen a hozzá hasonló élethelyzetben lévő szülőknek átvészelni életük legnehezebb időszakát.

„ A terhességem alatt a ma létező összes genetikai vizsgálaton részt vettem, még azon is, amely az én életkoromban egyáltalán nem indokolt. 

Minden eredményem tökéletes lett, ezért nem is izgultam.”- meséli Kinga.

„Még akkor sem gondoltam semmi rosszra, amikor a szülés után pár nappal hazaengedtek a kórházból és megkaptam a zárójelentést, melyen az állt, hogy nem sikerült Beni hallástesztje.”

Kingát a főnővér is megnyugtatta, hogy ez gyakori eset, mert az újszülöttek fülében még ott lehet a magzatmáz, és amíg az nem távozik, addig a hallásteszt általában nem sikerül.

„Amikor azonban egy hónap után ismét sikertelenül zárult a hallásteszt, a főnővér alaposabb kivizsgálást javasolt és továbbküldött minket a gyerekklinikára.”

 „Nem gyanakodtunk rá, hogy bármilyen gond lehet Beni hallásával, hiszen a családunkban soha nem fordult ilyen elő és egy egyhónapos csecsemőnél ennek még nincsenek egyértelmű jelei.  Mivel a diagnosztikán egyértelműen azt állapították meg, hogy egészséges a kisbabám, nem gondoltam, hogy problémát jelezhet csupán az, hogy nem ébred fel a porszívó hangjára. Hiszen ahány csecsemő, annyi habitus: van, aki kisebb neszekre is érzékeny, míg másokat nem zavar a hangos beszéd, háttérzaj sem.

Az egyhónapos vizsgálatot követően azonban éreztem, muszáj utánajárnom, valóban probléma van-e a kisfiam hallásával. Felhívtam a SOTE Gyermekklinikáját, ahol elérhető a csecsemőkori hallásszűrés vizsgálat. Ott azt mondták, ne izguljak, mert még nagyon pici a kisfiam, és csak két-három hónappal későbbre adnak időpontot.

Ám én nem hagytam annyiban a dolgot, mert tudtam, hogy ha bármilyen fogyatékosságra fény derül, a napok is számítanak, nemhogy a hónapok, ha fejlesztésre van szükség,

ezért felhívtam a Heim Pál Gyermekkórházat, ahol azonnal fogadtak is bennünket.”- emlékszik vissza Kinga.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak: 1 2 3

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Koronavírus

Timi vagyok, 45 éves, 2 gyermekes anyuka, és koronavírus fertőzött

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 szavazat
Top
1
hajvágás otthon

Így vágtam le én a karantén miatt a párom és a kisfiam haját

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
21 szavazat
Top
2
túlhallás

Nem vághatjuk géppel a haját és nem húzza le a WC-t – Így derült ki, hogy túlhallása van a fiamnak

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
36 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek