Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

Koronavírus

Timi vagyok, 45 éves, 2 gyermekes anyuka, és koronavírus fertőzött

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 szavazat

Szeretném átadni a tapasztalataimat a tünetekről, hátha segítek akár egy embernek is azzal, hogy én hogyan vészelem át a koronavírust itthon. Ha egy erős szervezetű ember kapja el a betegséget, és időben észleli a tüneteket, a házi karantén elég lehet a gyógyulásig. Szeretném hangsúlyozni, hogy fontos a higgadtság, nyugodtság, és hogy ha a tüneteket otthon kezelhetőnek érzi az ember, akkor ne terhelje a kórházakat.

Elolvasom
mesélj anyukám
Fotó: Getty Images
2020.02.24

Mást is szeretnék csinálni az életben, mint gyereket nevelni – Avagy egy gyerekem van és nem is akarok többet!

A Mesélj, Anyukám! podcastunk legújabb részében egygyermekes édesanyákkal beszélgetünk arról, hogy miért döntöttek úgy, hogy nem szeretnének több gyermeket vállalni és mit szól ehhez a környezetük.

Amikor kapcsolatban vagy valakivel, azt kérdezgetik: mikor lesz esküvő. Amikor összeházasodtok, jön a mikor érkezik a baba kérdés. Majd ha megszületik az első gyerek (már ha van, aki kivárja ezt 😀 ), máris megkapod azt kérdést, hogy mégis meddig vártok a tesó érkezéséig? Pedig nem minden anya és szülőpáros szeretne több gyereket. Valaki teljesnek érzi a családját és saját magát úgy is, hogy egy gyereke született. Mert egy gyerek is gyerek. De mégis mi állhat egy ilyen döntés mögött? Ez a legújabb témánk.

Két meghívott anyukánk egyike Dudics Emese az Éva magazin és a Gyereklélek magazinok főszerkesztő-helyettese, aki a podcastban elmondta, hogy imádja a kislányát, aki egy fantasztikus gyermek is, és imádja az anyaságot is, de hozzátette, hogy mást is szeretne csinálni az életben, mint gyereket nevelni, így többek közt ezért is döntött úgy, hogy nem lesz a lányának testvére.

Másik vendégünk Mate-Feniasz Nóra, a 3 éves Zoé anyukája, akinek három testvére is van, így tisztában van a testvérség minden előnyével és hátrányával is, aminek fontos szerepe volt a döntésben, hogy kislánya egyke marad.

De milyen indokaik vannak még? És milyen megjegyzések érik őket a mindennapokban? Hogy reagál rá a környezetük, családjuk, vagy épp egy idegen? Erről mesélnek nekünk az új adásban, amit már akár rögtön itt vagy az Anchoron keresztül is meg tudtok hallgatni, de már Spotify-on, sőt Apple Podcaston és Google Podcasts-on keresztül is.

Ha hozzászólnátok a témához, kérdeznétek, vagy csak írnátok nekünk, megtehetitek a meseljanyukam@famiily.hu e-mail címen, a cikk alatt kommentben, de megtalálhatóak vagyunk Instagramon a @meseljanyukam profilon, valamint érdemes csatlakozni a zárt Facebook csoportunkhoz is, amit Mesélj, Anyukám! néven találhattok meg, ott ugyanis velünk, a műsorvezetőkkel, a vendégeinkkel, de akár egymással, a többi hallgatóval is beszélgethettek az adott adás témáiról, kérdezhettek, ajánlhattok témákat, elmondhatjátok véleményeiteket. Várunk titeket mindenhol, addig pedig

ne felejtsétek elmesélni anyuka ismerőseiteknek, hogy minden hétfőn új adással folytatódik a Mesélj, Anyukám!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Koronavírus

Timi vagyok, 45 éves, 2 gyermekes anyuka, és koronavírus fertőzött

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 szavazat
Top
1
hajvágás otthon

Így vágtam le én a karantén miatt a párom és a kisfiam haját

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
21 szavazat
Top
2
túlhallás

Nem vághatjuk géppel a haját és nem húzza le a WC-t – Így derült ki, hogy túlhallása van a fiamnak

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
34 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek