Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

háziállat

Új hobbi a négy fal között: tartsatok királysiklót!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat

Mikor, ha nem most jött el az ideje, hogy kígyót melengessetek a kebleteken... izé, kígyót tartsatok otthon? A hobbiterrarisztika rejtelmeibe Demeter Attila vezet be bennünket.

Elolvasom
igenanya interjú
2020.02.24

„Meg akarom menteni az anyukákat attól, amin én keresztülmentem” – Egy egyedülálló, dolgozó anya igaz története

Pataki-Nagy Évával, a MaMi Műhely megálmodójával volt szerencsém beszélgetni, akinek akaratereje, kitartása példás lehet mindenki számára. Egyedülálló édesanyaként álmodott egy nagyot, majd másfél év kitartó munkával megvalósította azt.

Egy helyet, ahol a babával otthontöltött időszak alatt minden az anyáról, rólad szól. Egy hely, ahol feltöltődhetsz, és amíg Te kikapcsolódsz, workshopon veszel részt, előadást hallgatsz, a gyermeked pedig melletted játszhat. Egy hely, ami otthont adhat egy baráti kávézásnak, de akár egy ebédnek is. A város legtisztább levegőjű kerületében, svábhegy legmagasabb csúcsán, a Normafánál egy varázslatos villaházban született meg ez a hely, a Ma-Mi Műhely.

Évi, mesélnél nekünk arról, hogyan született meg a fejedben a MaMi Műhelynek az ötlete?

Abszolút személyes vonatkozású a történet. Én az anyaság előtt multiban dolgoztam, ami nagyon nagyfokú intenzív aktivitással járt, amit imádtam. A szülés utáni hirtelen bezártságtól viszont teljesen bezombultam. Amikor a kisfiam még totyogós volt, Zuglóban laktunk és nem is volt olyan hely a közelben, ahová beülhettünk volna a barátnőimmel és gyermekeikkel. Óbudára jártunk át a barátnőmmel, az egyik étterembe hetente egyszer kávézni. Nem volt közösség, ahova mehettünk volna, ez indította be bemennem az első gondolatot.

Gyakorlatilag létrehoztál magadnak egy helyet?

Igen, valami ilyesmi. De előtte elváltam és közben visszamentem dolgozni a multiba. Egészen más pozícióba vettek vissza, több tényező együttállása miatt, azonban nagyon sikertelennek éreztem magam a szakmámban, miközben tele voltam anya-energiákkal. Egyfajta szüfrazsettvonal alakult ki bennem. Azt gondoltam, hogy meg akarom menteni az összes anyukát attól, amin én keresztülmentem. Egy anyavédőburok megteremtése lebegett a szemem előtt.

Egyedülálló anyaként, egyedül vágtál bele az egészbe?

Igen, teljesen egyedül. Saját megtakarításból. Végeztem költségtervezést és cash-flow kimutatást, hiszen a multiban nagyon jól megtanultam projekt managementből, hogy hogyan kell egy projektet felépíteni. Persze, hogy őszinte legyek, nagyon sok döccenő volt. A megnyitást követő ötödik hónapban be kellett zárni a Műhelyt, el kellett költöznünk. Október 24-én a kisfiammal mentem, hogy összepakolom dobozokba az álmom, amit a két kezemmel hoztam létre. Az első dobozzal végeztem, amikor jött a telefon, hogy meghalt apukám. Úgy éreztem, ezt a sok mindent egyszerre nem tudom feldolgozni.

A Facebookon van egy csoport, amiben mindketten tagok vagyunk. Tisztán emlékszem a történetedre, olvastam a posztodat a Mompreneurs – magyar vállalkozó anyukák csoportjában. Emlékszem, hogy mekkora összefogás indult meg az anyukák között érted és a MaMi Műhelyért akkor ősszel.

Ha akkor ez az anyaközösség nem támogat, és nem kapok – minden túlzás nélkül – száz hívást összességében, akkor biztosan feladom, de hihetetlenül felemelő erővel bírt az, hogy egy közösségnek ilyen rövid időn belül értéket tudtam teremteni.

Mondhatjuk, hogy a mélyponton ez a közösség és a saját baráti hálód volt a segítség?

Abszolút, illetve a volt férjem és az ő családja. Nélkülük nem lennék. Mert egyébként itt állok a világban egyedül.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak: 1 2

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
7 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

háziállat

Új hobbi a négy fal között: tartsatok királysiklót!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
1
apa és apu

Hogyan lettünk Apa és Apu? Egy magyar szivárványcsalád örökbefogadásának és családdá válásuknak története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
194 szavazat
Top
2
meglepetés

5 év házasság és 3 gyerkőc után olyat tett a férjem, amire egyáltalán nem számítottam

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
238 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek