Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gyermekbetegségek

Csalánkiütéses a gyerekem, de mitől?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat

Csalánkiütés több okból is jelentkezhet gyerekeknél; a viszkető duzzanatok leggyakrabban valamilyen allergia, de gyerekeknél sokszor vírus kapcsán is megjelenhetnek. A kivizsgálást nehezíti, ha a tünetek épp elmúlnak, mire a kis beteg orvoshoz kerül. A kiváltó okokra sok esetben nem is derül fény, az orvos munkáján így te is sokat segíthetsz azzal, ha naplót vezetsz a tünetekről.

Elolvasom
egyszülős család
Fotó: Getty Images
2020.06.05

Még több anyagi és lelki terhet rakott az egyszülős családok vállára a járványidőszak

Még több anyagi és lelki problémát rakott az egyedülálló szülők vállára a vészhelyzet. A kényszerű izolációban nem csak gyermekeik digitális oktatásával, de a háztartással, és az otthonról végzendő munkájukkal is teljesen magukra maradtak; már ha épp nem vesztették el állásukat – derül ki az Egyszülős Központ által készített összefoglalóból, mely a karanténos hónapok tapasztalatait gyűjtötte össze.

Nem engedte el a gyermekeiket egyedül nevelő szülők kezét az Egyszülős Központ a járvány miatt kihirdetett vészhelyzet alatt sem; s továbbra is folytatja a jogi segítségnyújtást, a pszichológiai tanácsadást, és az állásközvetítést és álláskeresést, amire mostanában megugrott az érdeklődés – írják az összegzésben.  

Mint fogalmaznak, a veszélyhelyzet kihirdetése óta eltelt időben az egyszülős családok nehézségei megsokszorozódtak és éppen azok a problémák erősödtek fel, amelyek korábban is gondot okoztak. A szülők munkahelyének átmeneti vagy végleges megszűnése miatt sok család került kilátástalan helyzetbe. Sokuk él albérletben, s mivel egyetlen szülő gondoskodik a család fenntartásáról, egy keresetből jellemzően nincsenek megtakarításaik.

A központ a vészhelyzet alatt hat tonna tartós élelmiszerrel, és felajánlásként kapott laptopokkal segítette a megélhetési problémával küzdő családokat, s további intenzív adománygyűjtési akcióba kezdett.  Amit az Egyszülős Központ továbbra is folytat: honlapjukon folyamatosan frissített adatbázist vezet arról, hogy a budapesti kerületi önkormányzatok, valamint a megyeszékhelyek hol biztosítanak ügyeletet, milyen helyi támogatást adnak egyszülős családoknak, illetve hogyan juthatnak a rászoruló családok ingyenes gyermekétkeztetéshez.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
12 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gyermekbetegségek

Csalánkiütéses a gyerekem, de mitől?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
Top
1
ti írtátok

Az én sztorim: Titkolnom kell, hogy egyedülálló anya vagyok, különben még most se lenne munkám

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
Top
2
életközépi válság

Életközepi válság és kamaszkori identitáskeresés együtt, avagy “tizenévesen előtted az élet, 40 felett viszont már a B oldal pörög”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
9 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek