Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

ti írtátok

„Értem, hogy kismama, de akkor is csak térítés ellenében használhatja a WC-t!” – Ezért legyen minimum 200 forint mindig nálatok!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
26 szavazat

8 hónapos várandósként még olyan nagy családi sztorijaim nincsenek – bár ez idővel biztosan fog változni. Van viszont kismamás sztorim, ami a minap történt meg velem, és úgy gondoltam, muszáj megosztanom másokkal is, hogy egyrészt hátha változik valami ezen a téren is, másrészt hátha más megússza az enyémhez hasonló, hát... nevezzük kínos helyzeteket.

Elolvasom
autizmus
2019.08.14

Meglepő gyógymód az autizmusra!

Amennyiben bebizonyosodik a terápia hosszú távú hatékonysága, világszerte több millió gyermek életminőségét javíthatnák.

A módszer lényege, hogy megfelelő vizsgálatok után egészséges személyből származó székletmintát ültetnek a páciensbe. Ezzel a beteg bélflórájának megváltoztatása a cél. Mégpedig azért, mert az emésztőrendszer a bolygóidegen keresztül összeköttetésben áll az aggyal és az idegrendszerrel, vagyis az előbbi állapota hatással van az utóbbiakra.

Az autizmussal diagnosztizáltak 30–50 százaléka szenved súlyos és krónikus emésztőrendszeri zavaroktól, amelyek fájdalmat, figyelemhiányos állapotot, tanulási nehézséget, ingerlékenységet is okozhatnak, illetve pusztíthatják a bélflóra hasznos baktériumait.

Amennyiben bebizonyosodik a mikrobióta transzfer terápia (MTT) hosszú távú hatékonysága, világszerte több millió gyermek életminőségét javíthatnák az átültetéssel. Ezzel talán az autizmus fő tünetei-nek tartott nyelv- és beszédfejlődési zavar és a kényszeresen ismétlő cselekvés is mérsékelhető lehet – vélik a kutatást végző Arizonai Egyetem munkatársai.

Cikkünk a Gyereklélek magazin 2018/02. számában jelent meg. 
Régebbi számaink - a készlet erejéig - a terjesztési osztályunktól megrendelhetők. elofizetes@marquardmedia.hu

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

ti írtátok

„Értem, hogy kismama, de akkor is csak térítés ellenében használhatja a WC-t!” – Ezért legyen minimum 200 forint mindig nálatok!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
26 szavazat
Top
1
önállóság

Én, egyedül – avagy mikor mit illik már a gyereknek egyedül csinálni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
22 szavazat
Top
2
családi titkok

26 évesen szereztem tudomást apám titkos életéről, amikor kiderült, hogy az egész életem tévedésen alapult

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
24 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek