Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

ti írtátok

Miután teherbe estem úgy eltűntek azok a barátok, akiknek még nem jött össze a baba, mintha soha nem is lettek volna”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
26 szavazat

Sok ilyen sztorit hallottam már, de azt hittem, hogy a mi barátságaink ennél jóval szorosabbak...

Elolvasom
promóció
Szerző: Bus István
2020.05.20

Menedzserek a Társadalomért – Fókuszban a Jövő

A Menedzserek Országos Szövetsége és az UNICEF Magyarország összefog a koronavírus negatív hatásai által érintett nehéz sorsú gyermekekért!

2020. május 20-án a menedzsertársadalom összefogásával egy egész napos digitális konferenciát szervez a Menedzserszövetség, 20 izgalmas panelbeszélgetéssel, 80, a saját szektorában kiemelkedő előadóval.

A világ sok szempontból új helyzet előtt áll. A koronavírus okozta világkrízis rövid időn belül komoly kihívások elé állította a vállalkozásokat, sokan elveszítették a munkájukat, a hátrányos helyzetű családok, gyerekek pedig az eddiginél is nehezebb körülmények közé kerültek. Ebben a veszélyhelyzetben különösen fontosak a nagyvállalatok és a civil szervezetek összefogása, a társadalmat segítő programjai. A Menedzserszövetség és az UNICEF Magyarország a járvány kezdete óta rendkívüli üzemmódba kapcsolt és számos programot indított a társadalmi felelősségvállalás jegyében. 

Sőt, a két szervezet most összefogásra készül.

A Menedzserszövetség az UNICEF Magyarország céljainak segítésére 2020. május 20-án egynagyszabású, teljes napos digitális konferenciát szervez Menedzserek a Társadalomért – Fókuszban a Jövő címmel, a Joint Venture Szövetség szakmai támogatásával, a Budapest Marriott Hotelben, a Lime Creative rendezvényügynökség Digital Conference Solution platformján.

A programot élőben közvetíti 09:00 – 19:00 óra között a Menedzserek Országos Szövetsége, a Joint Venture Szövetséés az UNICEF Magyarország social media felületein (Facebook és Linkedin).

Az egész napos digitális konferencia élő közvetítése alatt folyamatos adománygyűjtés zajlik, amellyel a nézők az UNICEF Magyarország koronavírus elleni küzdelmét támogathatják. Cél: 5. 000. 000 Ft összegyűjtése, az adománygyűjtés május 31-ig tart.

Az esemény weboldala: www.digitalconference.hu

Az esemény adománygyűjtő linkjét itt találja: https://teistehetsz.unicef.hu/mindengyerekert/2-7011

A fórum 20 izgalmas szekciójának közel 80 elismert főszereplője megosztja a nyilvánossággal aktuális helyzetértékelőjét és – lehetősége, iparága szerint – intellektuális segítséget nyújt, támpontot ad, jövőképet mutat a digitális konferenciát követő közönség számára.

A pandémia hatására a világ teljesen megváltozott, 3 hónappal ezelőtt még egészen más volt a jövőkép minden szinte szektor számára. A konferencián elsősorban abban szeretnének az előadók hasznos információt nyújtani, hogy a vírus gazdaságra gyakorolt hatásait figyelembe véve milyen jövőképet látunk ma, és milyen változások, változtatások vihetik előre az adott szektort, hogy lehet egy fenntartható gazdaságot kialakítani, mit kell az adott szektoroknak újragondolni vagy melyek azok a már korábban tervezett innovációk, melyek a vírus okozta krízis vagy szemléletváltás miatt korábbi bevezetést igényelnek.

Minden élő panelbeszélgetést követően külön regisztrációval, egy zártkörű, limitált létszámú (maximáltan 10 fő / előadó) meetingen tudnak a résztvevők kérdezni az előadóktól, akiknek a véleményére és gondolataira a jelen helyzetben fokozott szükség van Magyarországon. A Q&A beszélgetésekre a regisztráció jelképes 1.000 Ft / beszélgetés, a programból befolyó teljes összeggel is az UNICEF Magyarország koronavírus elleni küzdelmét támogatják a résztvevők.

A világ egyik legnagyobb nemzetközi szervezeteként az UNICEF globálisan küzd a koronavírus terjedése és negatív hatásai ellen. Az UNICEF Magyarország itt helyben is felvette ezt a harcot: az elmúlt hetekben számos gyermekek ellátását végző intézménnyel lépett kapcsolatba az egész országban, hogy felmérje, miben szenvednek hiányt a vírushelyzet kapcsán. A gyermekotthonok, anyaotthonok, gyermekkórházak, kórházi gyermekosztályok és a hátrányos helyzetű családokat segítő helyi szervezetek igényei alapján leginkább egészségügyi védőfelszerelésre, számítástechnikai eszközökre, vitaminokra, tartós élelmiszerre, játékokra, tisztítószerekre, higiéniai termékekre és mentális támogatásra van égető szükségük. A lista és a kedvezményezettek köre állandóan bővül, az UNICEF Magyarország pedig az adományozók segítségével igyekszik folyamatosan támogatni az intézményeket – és így a gyerekeket. A szervezet emellett mentálhigiéniás tanácsadást biztosít a túlterhelt, a jelen helyzetben kiemelten nagy stressz alatt dolgozó gyermekvédelmi szakembereknek és hasznos információkkal, tanácsokkal, egyéb praktikus segítséggel, például a Gyerekkuckó kezdeményezésen keresztül biztonságos tartalmakkal látja el a karanténban élő családokat.

„Fontos, hogy felismerjük, a koronavírus gyermekjogi krízishez vezethet. Nem hagyhatjuk, hogy ennek a válságnak is a legvédtelenebbek, vagyis az eleve nehéz sorsú gyerekek legyenek a csendes áldozatai. Köszönjük a Menedzserszövetség támogatását, ez az együttműködés is azt mutatja, hogy összefogással igenis gondoskodhatunk azokról, akiknek erre szükségük van” – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.  

További információk az UNICEF koronavírus elleni küzdelméről itt: https://unicef.hu/koronavirus-ellen-magyarorszagon

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

ti írtátok

Miután teherbe estem úgy eltűntek azok a barátok, akiknek még nem jött össze a baba, mintha soha nem is lettek volna”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
26 szavazat
Top
1
bentlakásos iskola

Kinek ajánlott a bentlakásos iskola – akár már 12-13 évesen?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5 szavazat
Top
2
hintázás

Ezért nagyon-nagyon fontos, hogy hintázzanak a gyerekek!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
11 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek