Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
nyaralás
Fotó: Pixabay
2020.06.07

Ez a nyár nem olyan lesz, mint a többi! – Avagy mennyire rizikós a tengerparti nyaralás?

Bár a koronavírus-járvány a legfelkapottabb tengerparti helyeket is megtépázta, az elmúlt egy-két hétben ezekben a térségekben is elkezdett újraindulni az élet. A helyi szakértők alaposan utánajártak, mire kell odafigyelni ahhoz, hogy ne kerüljön sor tömeges megbetegedésekre és megvizsgálták azt is, hol vagyunk nagyobb veszélynek kitéve: a vízben vagy a parti homokban.

A koronavírus, úgy tűnik, alapvetően átformálja a viselkedésünket a munkahelyen, a tömegközlekedésben és társasági helyzetekben. A küszöbön álló nyár a legtöbbünket arra késztet, hogy elgondolkozzunk, hogyan fogunk ezen a nyáron utazni, egyáltalán mit jelent idén a vakáció?

Ez a nyár nem olyan lesz, mint a többi

A távolságtartás elvét betartani körülményes lehet, különösen egy zsúfolt strandon. Valószínűleg érdemes átrendezni a strand üzemeltetőinek a nyugágyakat és a napernyőket, és ezek önmagukban is biztosítják majd a megfelelő távolságtartást. Fontos, hogy elkerüljük, hogy több család egy helyen strandoljon vagy nagy társaságok alakuljanak ki, figyelmeztet egy, a wired.it-nak adott interjúban Pier Luigi Lopalco olasz epidemiológus, aki Puglia régió járványügyi koordinációs felelőse is egyben. Ha egy családon belül el is terjed a fertőzés, ne adják tovább.

A tengerpartra is érdemes maszkot vinni magunkkal és ha szóba állunk valakivel, aki nem él velünk egy háztartásban, akkor felvenni, szorgalmazza egy másik szakértő is.

Ha kíváncsi vagy, hogyan festenek a világ tengerpartjai az újranyitás után és mit mond a szakértő, vajon a víz vagy a homok biztonságosabb és nagyobb-e a fertőzésveszély, ha fúj a szél, akkor kattints a cikkre!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Ajánlott cikkek