Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

ti írtátok

„Értem, hogy kismama, de akkor is csak térítés ellenében használhatja a WC-t!” – Ezért legyen minimum 200 forint mindig nálatok!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
25 szavazat

8 hónapos várandósként még olyan nagy családi sztorijaim nincsenek – bár ez idővel biztosan fog változni. Van viszont kismamás sztorim, ami a minap történt meg velem, és úgy gondoltam, muszáj megosztanom másokkal is, hogy egyrészt hátha változik valami ezen a téren is, másrészt hátha más megússza az enyémhez hasonló, hát... nevezzük kínos helyzeteket.

Elolvasom
kuflik
Illusztrációk: Dániel András
2019.11.25

Miért pont kuflik? Szokott-e velük álmodni? Interjú Dániel Andrással!

A kuflik ugródudorral rendelkező, színes, fura lények. Dániel András író és illusztrátor teremtményei elképesztő sikert arattak a gyerekek körében, de még a szülők számára is szórakoztatóak a történeteik. Mi a titok?

A kuflik bájosan abszurd lények, akiknek a személyisége nem valamelyik szuperhősre, hanem inkább az ovis társakra, ill. a testvérekre emlékeztet. Valószínűleg ezért zárták őket annyira szívükbe a gyerekek – Bélabá és társai éppolyan impulzívan viselkednek, mint egy kisgyerek. Életük ártatlan; az összes kalandjuk a felfedezésről szól. Árad a mesékből az életöröm és a játékosság. Minden történés a szereplők lényéből fakad, nem pedig az okosan megtervezett szándékaikból. Szóval a gyerek magára ismerhet a kuflikban.

Kufli­birodalom
Mostanra számtalan helyen találkozhatunk a kuflikkal. Ez idáig tizenkét könyv jelent meg, és már készül a tizenharmadik. Létezik egy mozifilm-hosszúságúvá szőtt rajzfilmsorozat, amelyből a második évadot október legelején mutatják be. Van társasjáték, foglalkoztatófüzet, és a kuflikat már ölelni is lehet plüssök formájában.
Fotó: Ben White / Unsplash

Miért pont kufli?

Dániel András sokat firkál, például telefonálás, töprengés, bambulás közben. Egyszer épp egy „kukacszerű bigyót” rajzolt, és ahogy ránézett, a kufli név jutott eszébe a kukac és kifli szavakból. Hm, ezekkel a lényekkel akár történhetne is valami egy mesében! Az ötlet és a figurák terve évekig hevert egy laptop mélyén, mire megszületett az első történet.

A cikk folytatásához kérjük, regisztrálj!

Érdekel a folytatás? Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

ti írtátok

„Értem, hogy kismama, de akkor is csak térítés ellenében használhatja a WC-t!” – Ezért legyen minimum 200 forint mindig nálatok!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
25 szavazat
Top
1
önállóság

Én, egyedül – avagy mikor mit illik már a gyereknek egyedül csinálni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
22 szavazat
Top
2
családi titkok

26 évesen szereztem tudomást apám titkos életéről, amikor kiderült, hogy az egész életem tévedésen alapult

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
24 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek