Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

tippek hiszti ellen

Ezt a három dolgot soha ne tedd, ha hisztizik a gyerek!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
20 szavazat

A hisztivel kapcsolatban számos tévhit él a köztudatban, ami inkább árt, mint használ, ha gyermekedet elkapja az „ötperc”. Ilyen például az is, hogy nézd levegőnek. A reakciódból ugyanis azt tanulja meg, hogy problémahelyzetben ez a helyes viselkedés-minta. Mit ne tegyél hát hiszti közben? A következő három dolgot semmiképp sem!

Elolvasom
mosipelus
Fotó: Getty Images
2020.05.15

Mosipelusozás 0 forintból, akár luxus kivitelben – Lehetséges!

Kimosod vagy kidobod? Mi lenne, ha lenne egy harmadik opció? Bizonyos helyeken már nem csak álom a környezetbarát szép pelusok használata, a kakivakarás kihagyásával! Egyes országokban már mosható pelenka-tisztító szolgáltatást is igénybe vehetnek az igazán kényelmes, ám környezettudatos szülők.

A magam részéről nem bántam a pelenkák mosását, szerintem a mosógép is már kényelmes érzést kelt, hiszen a munka nagy részét elvégzi, nem kell a fazék fölött állnunk és kifőznünk a pelusokat, mint nagyanyáinknak. Mindemellett igencsak csábító a gondolat, hogy a pelenkák frissen, illatosan a küszöbömön várjanak! Hogyan is működik egy ilyen profi pelenkázó szolgáltatás? A gyermek születésére vagy igény szerint később, egy próbacsomagot kap az anyuka, amiből kiválaszthatja a használat során, ami a legkényelmesebb neki és a gyermekének. Ezután abból a fajtából kap egy készletet, és bizonyos napokon a koszos pelusokat elszállítják, helyettük pedig tisztát hoznak. Ennyire egyszerű és kényelmes!

A mosható pelenkás szolgáltatások tőlünk nyugatabbra sokkal elterjedtebbek, mint gondolnánk. Nem ritka például az, hogy kisgyermekes szállóhelyek mosható pelenkát biztosítanak a szobával együtt, akárcsak kiságyat vagy etetőszéket. A használt pelenkákat pedig ugyanúgy mossák és cserélik, mint a törölközőket! Van hová fejlődnünk itthon ebben a tekintetben!

A jó irány megvan már hazánkban is, hiszen több önkormányzat is igyekszik a mosható pelenka felé terelni a szülőket.

A mosható pelenka elszámolható egészségpénztárra, illetve néhány önkormányzat vissza nem térítendő támogatással segíti a mosható pelenka készlet beszerzését. Ez a támogatás akár 60 000 forint is lehet, amiből már egy tisztességes, jó minőségű készletet kényelmesen összeállíthatunk. Mindenképpen járj utána, hogy nálatok van-e ilyen támogatás!

Most megmutatom nektek azokat a lehetőségeket, amivel a mosható pelenkázás a nehéz anyagi helyzetben lévő családokon segít. Az eldobható pelenka komoly terhet ró a családokra, nem nagyon lehet vele spórolni, hiszen a legolcsóbb fajta is nem kevés rendszeres kiadást jelent. Átlagosan egy gyermek eldobható pelenkázása fél millió forint a szobatisztaság eléréséig. Ez rengeteg pénz ott, ahol ételre kellene. Ha mosható pelenkát olcsón és használtan szeretné beszerezni valaki, akkor kb 20-25 000 forintból tud egy készletet összeállítani. Talán nem a legjobb vagy legmegbízhatóbb készletet, de használhatót az biztos.

És 0 forintból? A csodálatos anyuka közösségnek köszönhetően ez is megoldható azoknak, akiknek igazán szükségük van segítségre! A mosható pelenka misszió nevű kezdeményezés ingyen juttat el adomány pelusokat a rászoruló családoknak.

Azok a szülők, akiknek feleslegessé vált jól használható pelenkáik vannak, elküldik a missziónak, ahol új gazdára találhatnak a pelusok!

Remélem tetszett ez az áttekintés a mosipelusok sokszínűségéről. Ha felkeltette az érdeklődésedet és szeretnél többet megtudni, várlak szeretettel az elszantmamik.hu oldalamon, ahol rövid és praktikus videókban mutatom be a mosható pelusok világát, hogy igazi élmény legyen a babád pelenkázása.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
7 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

tippek hiszti ellen

Ezt a három dolgot soha ne tedd, ha hisztizik a gyerek!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
20 szavazat
Top
1
felvilágosítás

Hogyan kezeld, ha rátok nyitott a gyerek szex közben?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
24 szavazat
Top
2
anyaság

Anya, a málhás szamár

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek