Created with Sketch.
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
13 szavazat

Amint elkezdődik az ovi, könnyen lehet az az érzésed, hogy a gyerek többször marad ki betegség miatt, mint ahányszor sikerül neki reggelente búcsút intened a kapuban. A fertőzések körbejárnak, az immunrendszer tanul. Dr. Karoliny Anna gyermekorvossal összeszedtük a leggyakoribb fertőző nyavalyákat – ezeken valószínűleg átestek majd, így jobb, ha felkészülsz.

Elolvasom
késői gyerekvállalás
Szerző: Apa magazin
2019.07.20

Nagyot néztünk… Meglepő adatok a magyar apákról!

Például kiderült, hogy egyre később lesznek apák a férfiak.

A huszonéves férfiak csupán 10 százalékának van gyereke, a 40–49 éves férfiak negyede pedig gyermektelen – többek között ez derül ki a Demográfiai Portré egyik tanulmányából.

Makay Zsuzsanna és Spéder Zsolt kutatásából arra is fény derül, hogy már 2016-ban a születések 45 százalékánál 35 évesnél idősebb volt az apa, azaz az anyaság kitolódásával párhuzamosan az apaság is egyre később jelenik meg a férfiak életében.

A tanulmány szerint a férfiaknál 32 éves korban nő meg a gyerekvállalási kedv, a gyakorlatban pedig 50 éves korban ér véget. A gyermekek közel fele – 47%-a – házasságon kívül született 2016-ban Magyarországon, és ami a (számunkra) legmeglepőbb, hogy a születések 11 százalékánál pedig nem volt ismert az apa személye – ez utóbbi körülbelül 10 ezer gyereket érint minden évben.

Cikkünk az APA magazin 2019/02-es számában jelent meg. Régebbi számaink a készlet erejéig megrendelhetők a kiadóban. További információ: elofizetes@marquardmedia.hu

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
13 szavazat
Top
1
beteg gyerek

“Néha elképzeltem, hogy a testvérem arcára szorítok egy párnát, hogy vége legyen” – Gyermekkor egy beteg testvér árnyékában

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
2
apaság

Leckék kezdő apáknak: A 10 legfontosabb dolog, amit tudnod kell a babavárásról és az apaságról

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek