Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

Koronavírus

Timi vagyok, 45 éves, 2 gyermekes anyuka, és koronavírus fertőzött

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 szavazat

Szeretném átadni a tapasztalataimat a tünetekről, hátha segítek akár egy embernek is azzal, hogy én hogyan vészelem át a koronavírust itthon. Ha egy erős szervezetű ember kapja el a betegséget, és időben észleli a tüneteket, a házi karantén elég lehet a gyógyulásig. Szeretném hangsúlyozni, hogy fontos a higgadtság, nyugodtság, és hogy ha a tüneteket otthon kezelhetőnek érzi az ember, akkor ne terhelje a kórházakat.

Elolvasom
ti írtátok
Fotó: Photo by Kelly Sikkema on Unsplash
2020.03.26

Nem merek szólni az – esetleges – koronavírus betegségemről, több okból is:

Van egészségügyis a családban. Épp ő az egyik ok, ami miatt nagyon félek jelezni a betegségem.

Három nappal ezelőtt azt hittem csak száraz a szoba. Tegnap már erős torok kaparásra keltem, ami napközben enyhült, időnként visszatért. Ma reggel már az orrdugulás tünetei jelentkeztek. Lázam (kop-kop-kop) még nincs.

Hívjam a dokit? Kijönnek?

1. Nem merem. Egyrészt mi van akkor, ha kórházba visznek (vagy kell mennem) és
2. ott kapom el, ha eddig megúsztam és ez csak valami nátha
3. nem engednek haza, a gyerekeim meg itthon egyedül (8 és 15 évesek, pár órára már maradtak egyedül – ez hatalmas mázli), de különélő apjuk épp ügyel, nem tud rájuk ki vigyázni.
4. kórházban fognak hetekre, és nem tudok dolgozni. Nem is a kieső pénz a lényeg, hanem, ha ezalatt találnak mást a munkámra, félek, utána nem lesz mit csinálnom.5. de a legrosszabb, hogy ha pozitív koronavírus tesztem lenne, és a családot is karantén alá vonnák, akkor ebbe bele esne az apjuk is, aki doki. Olyan területen, ahol alig vannak már most is, konkrétan ketten dolgoznak. Elvileg el vannak szeparálva a fertőző osztálytól, de nekem ez olyan mint a medencében a belepisilős és a nem belepisilős rész. Minden dokitól azt hallom (Svájcból és Angliából is), hogy “tuti el fogjuk kapni, csak éljük túl”.
Persze ő viccesen azt mondja, hogy a legjobb lenne rajta mihamarabb túlesni, és utána dolgozni nyugodtan. Nem tudok rajta nevetni…

Pedig egyre gyanúsabb a COVID-19, mert a kolléganőm sincs jól.
Kolléganőm tünetei azonosak az enyémmel, de négy nappal “előrébb jár”, ő három napja lázas, sőt más kollégáról is tudok aki már lázas. Fiatal, láza mindig este és éjjel van, 38,5 körül, és találkozott külföldiekkel. De hiába kérte, nem tesztelik koronavírusra, mert állítólag nem 100%-osak a tünetei.

Otthon kell maradjon (naná, pozitív teszt esetén is ez történne, csak hatósági karantén alatt) és kész. Nincs elég teszt – azaz sejtem, hogy még van, de közelgő “robbanásra” tekintettel, nem pazarolnak.
Őszintén szólva, meg is értem, de nem kell nagy matekosnak lenni, várhatóan nálunk magas halálozási százalék lesz, nem azért mert arányaiban többen halnak majd meg mint máshol, hanem mert kevesebb tesztet csinálnak.

Mit tehetek?

A legfontosabb, hogy segítséget kérjek. Kaja van, csak pékárura van szüksége a gyerekeknek, de vész esetén még anélkül is kibírják, fagyasztottam le kalácsot, van elég tészta, burgonyát persze megint nem vettem, de legalább a zöldséges szállít házhoz utalással is. Valakit meg fogok kérni, hogy hozzon, és tegye a kilincsre. (Másnak is beugrik a Ben-Hur-ból a jelenet, amikor a leprás anyjának és húgának ennivalót visz Ben-hur?)

A statisztikák szerint nem vagyok egyedül a gondolataimmal, nagyon sokan keresnek magánlabort, ahol elvégeztethetik a koronavírus tesztet.

Remélem pár nap múlva úgy folytathatom, hogy vaklárma volt.

Ezt a történetet a Famiily.hu egyik olvasója írta meg nekünk, az anonimitását kérve.
Neked is van mit kiírni magadból? Írd meg nekünk!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
14 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Koronavírus

Timi vagyok, 45 éves, 2 gyermekes anyuka, és koronavírus fertőzött

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 szavazat
Top
1
hajvágás otthon

Így vágtam le én a karantén miatt a párom és a kisfiam haját

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
2
takarítás

Folyékony mosószer házilag – Így készíthetsz 60 forintból 3 litert otthon!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
87 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek