Created with Sketch.
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
13 szavazat

Amint elkezdődik az ovi, könnyen lehet az az érzésed, hogy a gyerek többször marad ki betegség miatt, mint ahányszor sikerül neki reggelente búcsút intened a kapuban. A fertőzések körbejárnak, az immunrendszer tanul. Dr. Karoliny Anna gyermekorvossal összeszedtük a leggyakoribb fertőző nyavalyákat – ezeken valószínűleg átestek majd, így jobb, ha felkészülsz.

Elolvasom
nyaralás
Rajz: Takács Éva - Instagram.com/buborekk
2019.08.01

Nyaralás válás nélkül – 1. rész: Az indulás

Gyűlölök elutazni. Már akkor is gyűlöltem elmenni itthonról úgy, hogy máshol kell aludnom, mikor még nem voltak gyerekeink. De mióta vannak, azóta meg különösen. Elmondom, miért.

Reggel 8 óra – a nyaralás első napja. Vagyis a „kedvencem”: az utazás napja. Ilyenkor bezzeg 8-ig alszik a család. Vasárnap meg már hajnali fél6-kor kukorékol mindenki. Na, mindegy. Kár ezen most bosszankodni. (Spoiler!) Lesz még a nap során annyi minden, amin felidegesíthetem magam. Tartalékolnom kell az idegeimet az energiáimat.

Egy bő fél-egy órát szoktam ilyenkor adni magamnak. Ébresztgetés, reggeli puszik-ölelések (pipa), mindenkinek a reggeli italát, vitaminját, ennivalóját, vizét elkészítem, minden nyűgjét megoldom, majd végül én is leülök egy naaaaagy bögre kávéval a fotelba. És addig nem állok fel, amíg meg nem iszom.

(Nem akarok soha többé felállni. Nem akarom, hogy elfogyjon a kávém. Egyre kisebbeket kortyolok. De végül elfogy. És innentől kezdődik az őrület.)

Deles indulást lőttünk be, hogy az utazás közben a délutáni alvást is letudjuk. Így nagyjából 3 órám van össze összepakolni mindent, megfürdeni és még hajat is mosni. Mosogatással kezdem, hogy Emma cumisüvegjei megszáradjanak, mire az elpakolásukra kerül a sor. Ezután a gyerekek ruháival folytatom. Ördög Nóritól „tanultam”, hogy érdemes szettekben gondolkozni, és akkor nem pakolunk se túl sok, se túl kevés ruhát. Úgyhogy miután az első és még egész enyhe idegösszeroppanásomon túl vagyok, bezárkózom a gyerekszobába. Emma miatt voltam muszáj, ugyanis az egyik kedvenc hobbija, hogy a szépen összehajtogatott, összepakolt ruhakupacokat szétrombolja, összegyűri, szanaszét pakolja a lakásban. Kedves kislány. (Nem.)

Szóval miután kiiktattam Emmát, aki miatt az ő ruháit kétszer kellett összegyűjtenem és összehajtogatnom, az Ördög Nóri féle módszert alkalmazva kapásból a 6 napra 16 szettet pakolok neki (mármint Emmának, nem Ördög Nórinak).

Egyrészt azért, mert mondanak hőséget és hideget is, másrészt pedig igencsak úrinősbe nyomja. Tudjátok, amikor minden étkezéshez új szett dukál…

Az így keletkezett 2 bőröndnyi ruhát az Instagramról el-elcsípett Marie Kondo technikával próbálom palacsinta hengerekké (vagy mi a sz@rrá) görgetni, hátha az egyébként hót gyűrött ruhák legalább út közben kicsit kisimulnak.

Gyerekruhák pipa, jönnek a gyerekgyógyszerek (biztos, ami biztos, 1 hete nem betegek… :D), pelenkák, játékok, alvókák, papucsok, egy-két játék, popsikrém, Canesten, minden eshetőségre fel kell készülni.

Közben azonban kiderül, hogy mit felejtettünk el venni: strandpelus, popsitörlő, Dentinox és a sörök. (Utóbbit a férjem kérte, hogy mindenképp emeljem ki.) Jó, oké, semmi gond, akkor a maradék 2,5 órába bele kell préselni egy gyors dm-gyógyszertár-Auchan túrát is.

Akkor most az én ruháim következnek. A 6 napra magamnak csak 8 szettel készülök (hadd úrinősködjek egy kicsit már én is), egy fél óra alatt meg is vagyok. 1 óra telt el, vagyis nagyjából 10 óránál járunk, ami alatt én zökkenőmentesen tudtam folyamatosan pakolni. Két bőrönd már tele, minden ruha elpakolva, ma még strandra is megyünk, oda elkészítettünk külön mindent, hogy a Balcsin már csak elő kelljen venni. Törülközők, pléd, úszógumik, strandlabdák és az óriás gumi krokodil (persze leeresztett állapotban) várja, hogy a strandon csak elő kelljen vennünk őket.

Közben pihenés gyanánt kapok egy ölelést a férjemtől, ő pedig kap egy nagy puszit, mert hősiesen helyt áll és leköti a két gyereket annak érdekében, hogy én nyugodtan tudjak összepakolni. És láss csodá világ: közben még a saját ruháit is össze tudta pakolni!

Hashtag: nekemvanalegjobbférjemavilágon

„Ma mi még nem is vesztünk össze!” – jut eszembe. És tényleg! Máskor (például még tavaly ilyenkor is) csak eddig a pontig már huszonötször akartam elválni, a fenébe kívántam az egészet és szívem szerint nem is mentem volna sehova. Mostanra viszont egyrészt két táborrá osztódtunk ilyen esetekben: a gyerekek és a szülők táborává, így …

már nem egymással veszekszünk, hanem inkább a gyerekekkel.

😀 Másrészt pedig tök jól kialakult a rendszerünk: én pakolok, a férjem pedig elvan a gyerekekkel. Majd amikor elkészülök, váltom őt, addig elmegy a bolt(ok)ba, beszerez minden szükséges dolgot és végül, amíg összekészítem a gyerekeket és magamból is megpróbálok gyorsan embert faragni, lepakol a kocsiba.

Na most a lepakolás sem egy olyan röpke 2 perces folyamat már, mint amilyen 4-5 évvel ezelőtt volt. 28 táska, bőrönd, zacskók, mi mehet a csomagtartó legaljára, mi a tetejére, mi legyen a gyerekeknél hátul és mi legyen az én lábamnál elől. És mindezt hogy matekozzuk ki úgy, hogy minden elférjen a 440 literes csomagtartóban. Minden. A víztisztító is, mert a Balatonon is környezettudatosak vagyunk, a Nespresso kávéfőző, mert valahogy a Balatonon is fel kell tudnom ébredni, Apa trombitája, mert bár hivatalosan szabin vagyunk, de ez egyikőnk számára sem jelenti azt, hogy nem dolgozunk és még sook-soook táskányi, bőröndnyi, zacskónyi hasonló, létfontosságú dolog. 🙂

És akkor mindezt még megfejeli egy szeparációs szorongó kislány. Amivel nem is lenne semmi gond. Mármint a szeparációs szorongással. Csakhogy a mi kislányom nagykönyveket meghazudtoló módon jelenleg nem az édesanyja, hanem az éppen egy körben 6 táskát lecipelni próbáló édesapja iránt szorong, eléggé hangosan, sok könnyel, kínkeservesen, a gangon, a földön toporzékolva.

Nem baj, ezt is megoldjuk valahogy, lévén hogy muszáj. Kidobjuk addig a szemeteket, a szemétledobónál és a liftnél úgysincs érdekesebb dolog a világon és ha ezt kellő lassúsággal és sok körben tesszük, akkor „pikk-pakk” el is repül az idő.

Minden, tényleg minden a kocsiban van, még a gyerekeket sem felejtettük otthon, az idegeink is egész jól átvészelték a délelőttöt és mi sem akarjuk egy kanál vízben megfojtani egymást. Szóval, úgy tűnik, az idei nyaralásunk első fejezetében még nem akaruk elválni. Én legalábbis nem. Nagyon nem. (Megkérdeztem: aférjem is azt mondta, hogy nem. 🙂 ) Talán majd a strandon…?! 😛 Hamarosan folytatjuk és kiderül! 🙂

Egyébként, csak úgy kíváncsiságból… Nálatok is így zajlik az elkészülés és az elindulás? 😀

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
13 szavazat
Top
1
apaság

Leckék kezdő apáknak: A 10 legfontosabb dolog, amit tudnod kell a babavárásról és az apaságról

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
Top
2
igaz történet

„Ma már elfogadom, hogy ez a kis készülék a történetünk, az életünk része” – Kinga és Benett igaz története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek