Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat

Amint elkezdődik az ovi, könnyen lehet az az érzésed, hogy a gyerek többször marad ki betegség miatt, mint ahányszor sikerül neki reggelente búcsút intened a kapuban. A fertőzések körbejárnak, az immunrendszer tanul. Dr. Karoliny Anna gyermekorvossal összeszedtük a leggyakoribb fertőző nyavalyákat – ezeken valószínűleg átestek majd, így jobb, ha felkészülsz.

Elolvasom
sztáranya
2019.12.11

Ördög Nóra: „Hálás vagyok a sorsnak azért, amim van”

Ördög Nórát már számtalan produkcióban láthattuk, de mióta az Ázsia Expressz kapcsán a Nánási család elindította utazó vlogját, Nóri, Palkó, Mici és Venci sokak otthonába költözött be és lett új családtag. Mostanában pedig egy új típusú műsorban, az Újtratervezés című doku-reality-ben mutatja meg azt az oldalát, amit csak kevesen ismerhetnek.

Miről szól az új műsorod, az Újratervezés?

Az Újratervezés nehéz anyagi körülmények között élő családokról szól, akik nem engedhetik meg maguknak a vágyott otthont. A legtöbbjük, akikhez ellátogatunk, megrázó eseményeken van túl, az életük pedig a túlélésről szól. Nekik segítünk abban, hogy újra lehessen igazi otthonuk. Mialatt folyik az átalakítás, a stáb – köztük András és én- a szereplők „bakancslistás” kívánságait váltjuk valóra.  Olyan minőségi, együtt töltött időt biztosítunk számukra, amely alatt még közelebb kerülhetnek egymáshoz, amit eddig, a mindennapjaik során sem az anyagiak, sem a számtalan kötelezettség miatt nem engedhettek meg maguknak.

Mennyire érintenek meg téged ezek a nehéz emberi sorsok?

A nehéz emberi sorsok és élethelyzetek megviselnek, ugyanakkor rengeteget tanulok belőlük. Ebben a műsorban Andrással nem műsorvezetőként, hanem hétköznapi emberként veszünk részt, nincsenek előre megírt szövegeink, és épp úgy reagálunk a nehéz, szívszorító helyzetekben, mint bárki más. Megérintenek bennünket a szomorú élettörtének, ugyanakkor azzal is szembesülünk, mekkora erő rejlik ezekben az emberekben, akik sokszor azt sem tudják, mit hoz a másnap, mégis pozitívan állnak hozzá az élethez.

A dunavarsányi családnál az Újratervezés című műsorban

Hálásabb az ember ilyen történetek után?

Mindenképpen. Szerencsésnek érzem magam, hogy olyan életem lehet, ami az álmaimban szerepelt.

Van szép családom, izgalmas munkám, ezért elégedett és végtelenül hálás vagyok a sorsnak.

De ez a hálaérzet mindig is bennem volt, tudom, mennyire meg kell becsülnöm.

Szoktatok a gyermekeitekkel ilyen témákról beszélgetni?

Leginkább az utazásaink kapcsán. Amikor Indiában jártunk, ők is testközelből látták, mekkora szegénységben élnek emberek. Fontosnak is tartom, hogy az ő szintjükön beszéljünk róla, ugyanakkor igyekszünk egyensúlyt is tartani, nem lehet mindent „ráengedni” a gyerekekre. Újratervezés-forgatásra is vittem már őket, láttak kicsi, lepusztult otthont, de egyébként sem élnek burokban. Mici például integrációs iskolába jár, ahol természetes, hogy együtt tanulnak a fogyatékkal élőkkel.

Mennyire része a mindennapjaitoknak a jótékonykodás?

A jótékonykodás az életünk része. A gyerekek is szelektálják a játékaikat, és odaadják olyanoknak, akiknek nincs lehetősége arra, hogy megvásárolják. Jómagam a SPAR háziasszonyaként a Máltai Szeretetszolgálat gyűjtését is támogatom, amelynek lényege, hogy tartós élelmiszerekkel segítjük a rászoruló családokat, és pár hete vettem részt egy fotózáson, amellyel halmozottan sérült gyerekek családjainak gyűjtünk pénzt. Ezen kívül,

ha megszólít egy jó ügy, gondolkodás nélkül odaállok mellé, és amiben tudok, segítek,

legyen szó helyi gyűjtésről vagy egy kisgyerek gyógyításához szükséges anyagi fedezet előteremtéséről.

Tervezünk a férjemmel saját adományozási programot is, de ez még kialakulóban van, keressük azt a projektet, ami megszólít bennünket, és amihez szívből tudunk kapcsolódni.

A férjeddel mindketten rendkívül sikeresek és ismertek vagytok a munkátokban. Hogyan tudtok egyensúlyt teremteni a hivatásotok és a magánéletetek között?

Az én életem egyik nagy kihívása a harmónia megteremtése, vagyis a magánélet összehangolása a pörgős munkámmal. Egy erősebb forgatási időszakban ez rettenetesen nehéz, de szervezéssel és a férjemmel való folyamatos kommunikációval és „összedolgozással” azért megvalósítható. Palkóval van egy közös naptárunk és úgy intézzük a hétköznapokat – és az esti munkákat-, hogy a gyerekek ne szenvedjenek hiányt. Vannak persze nagyon kemény időszakok, de ezeket általában mindig követi egy lazább periódus, amikor többet tudunk együtt lenni.

Ezen kívül van egy közös szenvedélyünk, az utazás és a vlogolás.

A kalandozásainkat mindannyian nagyon élvezzük, olyankor én is teljesen ki tudok kapcsolni és minden figyelmemet a családomnak szentelem. Álmainkban sem gondoltuk, hogy ez a „szerelem-projekt” hivatásunkká is válik és a tévézésen kívül egy második lábbá növi ki magát, amire bármikor lehet támaszkodni.

Ördög Nóra Instagram

Rengeteg szép helyen jártatok már, mi szerepel még a bakancslistátokon?

Utazás szempontjából még számtalan helyre szeretnénk eljutni, ahol még nem jártunk. 2020-at egy zanzibári utazással indítjuk, ezen kívül Japán, Kína, Ausztrália és Új-Zéland is bakancslistás úticélok.

Másik nagy vágyunk, amin már gőzerővel munkálkodunk, egy kis bisztró nyitása a Balatonnál.

Ha ügyesek vagyunk – márpedig remélem, azok leszünk-, tavasszal ez meg is valósul.

Közelednek az ünnepek. Hogyan készültök a karácsonyra?

Próbálunk nem belebolondulni az ünnepek előtti felfokozott tempóba, ezért december 20-án elutazunk pár napra pihenni, és ezzel meg is nyitjuk a karácsonyt. De a hangolódást már korábban elkezdtük. Feldíszítettük a házunkat, meggyújtottuk az első gyertyákat az adventi koszorún és azon vagyunk, hogy 2019 vége felé közeledve egyre lassabbra vegyük a tempót. Úgy érzem, idén ez sikerülni is fog.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
10 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
1
beteg gyerek

“Néha elképzeltem, hogy a testvérem arcára szorítok egy párnát, hogy vége legyen” – Gyermekkor egy beteg testvér árnyékában

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
13 szavazat
Top
2
apaság

Leckék kezdő apáknak: A 10 legfontosabb dolog, amit tudnod kell a babavárásról és az apaságról

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek