Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

tippek hiszti ellen

Ezt a három dolgot soha ne tedd, ha hisztizik a gyerek!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
20 szavazat

A hisztivel kapcsolatban számos tévhit él a köztudatban, ami inkább árt, mint használ, ha gyermekedet elkapja az „ötperc”. Ilyen például az is, hogy nézd levegőnek. A reakciódból ugyanis azt tanulja meg, hogy problémahelyzetben ez a helyes viselkedés-minta. Mit ne tegyél hát hiszti közben? A következő három dolgot semmiképp sem!

Elolvasom
sör
Szerző: Bus István
2020.06.03

Országjárás sörökkel, avagy Apa megint sört tesztelt!

Három hónappal ezelőtt már teszteltünk söröket. Most, hogy a nyár ránk rúgja az ajtót (remélhetőleg), megint nekifutottunk.

Míg korábban nagy sörgyárak innovatív termékeit kóstolgattuk, most változtattunk a dolgok menetén. Most kisüzemi (kézműves) gyártók söreit kapkodtuk le a polcról, és merültünk el nyakig a habok között. És hogy legyen még egy plusz vezérfonal, a tulajdonképpeni sörivással egyfajta országjárást is sikerül abszolválni.

Budapest Sör – Meggyes ízesített sör

Tavaly nyáron a meggyes sörével letarolta a kánikulai piacot a Soproni. (Idén pedig a már bemutatott, málnaszörpnek álcázott sörével hódít.) Idpn viszont már több gyártó is megjelent a meggyes sörrel. Például a Budapest is. A doboz végtelenül menő – mivelhogy Budapest maga is az, így a coolság átragad mindenre, amire ráírják. Külön kikacsintás a Szabadság-szobor megjelenítése a dobozon, ami távolról maga is egy sörnyitóra hasonlít. A beltartalom kellemes, meggyes. Az alkoholfok viszonylag alacsony (4,1%), a hab jó tartós. A korty végén megjelenik egy kis kesernye. Nem ver oda keményen a tavaly nyári szupersztárnak – és mindkettő lemarad a belga (és jóval drágább) meggyes sörök mögött.

Zirci Alevation – rozsos pale ale

Uh. Nagyon jó sör! Annak ellenére, hogy a neve angol szóvicc. A doboza is egy kortárs művészeti darab, és hát leolvashatjuk róla, hogy ez a Zirci Apátsági manufaktúra terméke. Én nem tudom, hogy a papok hol tanulták a sörfőzést, de egyszerűen fantasztikus a rozsos pale ale színe, illata és íze is. Habja olyan kemény, hogy simán megtartana egy húszforintost. Kortyolgatva egy San Franciscó-i bár jut eszembe, ahol hét éve egymagamban ismerkedtem a pale ale sörökkel – tisztára a Speakeasy márka jutott eszembe róla. Azt írják: „Ízében az amerikai komló citrusos aromáját enyhe fűszeresség kíséri, míg illatában a szegfűszeges és banános jegyek alkotnak harmonikus egységet. Könnyed, élénk nedű, tiszta lecsengéssel.” Nos, ez szóról szóra igaz!

Szarvasi Jaroslav Kutilek

A Szarvasi Jaroslav Kutilek a cseh serfőző mester iránti tiszteletből kapta a nevét. Kitöltve egy pillanatra visszahőköltem: míg az üvegen az áll, hogy ez egy pilseni világos sör – igaz, szűretlen –, kitöltve félbarnának tűnik. Ízre is komlós, malátás. Aki minden pilseni ősatyjára, a Pilsner Urquellre számít, az csalódni fog. Aki nem, az is – de kellemesen. 

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

tippek hiszti ellen

Ezt a három dolgot soha ne tedd, ha hisztizik a gyerek!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
20 szavazat
Top
1
mesék

Mesék, amiket (nem) nézünk: Mancs őrjárat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5 szavazat
Top
2
anyaság

Anya, a málhás szamár

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek