Created with Sketch.
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
13 szavazat

Amint elkezdődik az ovi, könnyen lehet az az érzésed, hogy a gyerek többször marad ki betegség miatt, mint ahányszor sikerül neki reggelente búcsút intened a kapuban. A fertőzések körbejárnak, az immunrendszer tanul. Dr. Karoliny Anna gyermekorvossal összeszedtük a leggyakoribb fertőző nyavalyákat – ezeken valószínűleg átestek majd, így jobb, ha felkészülsz.

Elolvasom
papírrepülő
Fotó: Unsplash/Andrey Larin
Szerző: Apa magazin
2019.08.20

Hogyan hajtogasd a világ legjobb és legtovább szálló papírrepülőjét?

Kell hozzá egy A4-es papír, bő fél percnyi munka, és már át is repülhet egy kisebb tavat. Ehhez persze azt is tudnunk kell, mit, miért és hogyan hajtogatunk.

Nincs egy igaz módszer!

A papírrepülő-hajtogatásnak megdöbbentően sokféle, egymástól függetlenül sikeres iskolája van. Akad, aki a minél nagyobb szárnyfelületben hisz, más a rugalmas, madárszerű mozgásra esküszik. Van köztük lapos, fecskefarkú, vadászgépre emlékeztető és olyan is, amely bumerángként tér vissza gazdájához. Sikert, azaz egy, a többiekénél látványosan messzebbre szálló papírrepülőt majdhogynem bármelyik típussal elérhetsz.

Precizitás mindenekfelett!

Gyerekként bizonyára te is elkövetted azt a hibát, hogy csak néhány másodpercet szántál egy A4-es papír repülőgéppé hajtogatására, és már küldted is bevetésre, hogy egy-két másodperc után orral beleálljon a földbe. Vélhetően a hajtogatási technikád sem volt tökéletes, a legfontosabb azonban a precizitás. Az aerodinamika a hajtogatáson, az illesztések pontosságán, illetve az éleken tud a legkönnyebben gellert kapni.

Szánj 20 percet YouTube-videókra!

Lehet, hogy meglepő lesz neked, de látványos és/vagy messzire szálló papírrepülőkkel tele van az internet. Sokkal egyszerűbb egy videóból megtanulni azt, hogyan kell hajtogatni, mint egy magazinban leírva – pláne akkor, ha egy videóban történetesen valamelyik rekorder avat be a szakma csínjába-bínjába.

Ha már profi vagy

Nevezz a Red Bull Paper Wings versenyre! Az osztrák energiaital-márka idén ismét megrendezi papírrepülő bajnokságát, ahol a legmesszebb repülő, a legtöbb időt a levegőben töltő és a legtöbb trükköt bemutató gépeket és alkotóikat is díjazzák.

A papírrepülőkhöz kapcsolódóan több világrekordot is jegyeznek. A Guinness-rekordok könyvében 13 éven keresztül Ken Blackburn nevével lehetett találkozni, akinek (beltérben) 27,6 másodpercig maradt fent papírrepülője, 2012 óta azonban a japán Takuo Toda tartja a rekordot 27,9 másodperccel. A legnagyobb megtett távolság rekordját is 2012-ben állították be, amikor 69,14 métert repült Joe Ayoob gépe. A profizmust és a rákészülést mutatja, hogy a papírrepülőt nem ő, hanem egy konstruktőr, John Collins építette. 

Cikkünk az APA magazin 2019/02-es számában jelent meg. Régebbi számaink a készlet erejéig megrendelhetők a kiadóban.
További információ: elofizetes@marquardmedia.hu

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
7 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
13 szavazat
Top
1
beteg gyerek

“Néha elképzeltem, hogy a testvérem arcára szorítok egy párnát, hogy vége legyen” – Gyermekkor egy beteg testvér árnyékában

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
2
apaság

Leckék kezdő apáknak: A 10 legfontosabb dolog, amit tudnod kell a babavárásról és az apaságról

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek