Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

óvodai beszoktatás

Így készülünk vissza az oviba: 7 tipp, hogyan veheted könnyedebbre a karantén utáni ovis visszaszok(tat)ást

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat

Két és fél hónap után ma újra nyitnak az óvodák, az én lányom is ismét be fog járni. Ám az ovis mindennapokba való felhőtlen és örömteli visszatérés nem feltétlenül magától értetődő. A karanténban töltött idő nagyjából egy nyári szünetnek felel meg. A hosszú kimaradás, a rendkívüli nyitás és a nyár nem könnyíti meg a visszaszokást és a visszaszoktatást. Most kiemelten figyeljünk a gyermekünk lelkére!

Elolvasom
sztárapa
Szerző: Bus István
2020.04.04

Rákóczi Feri, a jó zsaru: “A 11 éves lányom iskolába menet már szól, hogy csak kint fogjam meg a kezét”

A népszerű tévés-rádiós műsorvezető a legutóbbi választásunkon megnyerte az Év Apája díjat – az Ismert Apa kategóriában. Hogy nem véletlenül, az az alábbi interjúból is kiderül. Rákóczi Feri a kevésbé szigorú, laza apa, ugyanakkor érzelmes is. Ráadásul a párkapcsolatába is befektet jó sok energiát. Viszont az is kiderül az interjúból, hogy az altestével nem érez ízeket.

APA: Egy rendezvényen, ahol az apaságról beszéltél, azt mondtad, sokan meg akarják mondani a férfiaknak, hogy milyen apák legyenek, miközben azért ott van a példa mindenki előtt – hiszen csak felnőttek az emberek eddig is valahogy. Szerinted lehet teljesen „zsigerből” apának lenni? 

Rákóczi Feri: Szerintem mindig van egy eredendő pánik, amikor megtudod, hogy apa leszel. Általában az az első rettenet, hogy dehogy fogom meg a gyereket! Dehogy fürdetem, dehogy fogom kitörölni a fenekét! Hiszen számomra nincs meg ez a készség. Szerintem meg éppen ez a készség van meg mindenkiben. Egyáltalán nem kell attól parázni, hogy: „Úristen, egy négykilós testet hogy kell tartani?” Az apaszerepben a későbbi dolgok – na, azok a marha nehezek. Amikor már nevelsz, példát mutatsz, amikor már beszélgetsz, a gyerek meg rákérdez. De a gyerek alapvető szükségleteinek kielégítése mindenkiben genetikailag kódolva van.

APA: Ezek szerint te benne voltál az elejétől.

R. F.: Imádtam, az első perctől kezdve. Részese akartam lenni. Szaros pelenkákat akartam szagolgatni! Már nem azért, mintha ez lenne a fétisem, hanem mert hozzátartozik a dologhoz. Rajtam is cseréltek pelenkát, és remélhetőleg a gyerekem is fog majd. Nincs ebben semmi ördögtől való!

APA: Egy csomó férfi hangoztatja, hogy hároméves koráig nem tud mit kezdeni a gyerekével, csak akkor, amikor már beszél.

R. F.: Ez nettó baromság. Próbáld ki, hogy odanyújtod az ujjad a gyerek felé, és a kis kapaszkodóreflexével automatikusan megfogja. Hát kell ennél nagyobb visszajelzés? Nem kell. Három-éves koráig várakozni, hogy majd akkor nevelem… 

APA: Addigra már szerintem is késő.

R. F.: Addigra éppen elment egy csomó dolog, ami miatt jó kapcsolat alakulhat ki. Én például a mai napig nagyon ölelgetős, bújós vagyok. Békával és a gyerekekkel is. És ez nálunk nem ciki… Na jó, a tizenegy éves lányom iskolába menet már szól, hogy csak kint fogjam meg a kezét. Mondom is neki ilyenkor, hogy ne szórakozzál már, édes lányom. Nyilván, ha nem akarja, akkor én nem erőltetem a dolgot – de nálunk a szoros, ölelkezős családi kontakt megvan.

Interjúnk folytatását az aktuális lapszámunkban találjátok, amelyet ITT már digitálisan is letölthettek!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
11 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

óvodai beszoktatás

Így készülünk vissza az oviba: 7 tipp, hogyan veheted könnyedebbre a karantén utáni ovis visszaszok(tat)ást

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
Top
1
iskolabezárás

Ezért nyitottak ki, majd zártak is be pár hét után az iskolák Ausztriában és Franciaországban

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
2
babavárás

“Terhes lettem a koronavírus járvány idején úgy, hogy már nem is szeretem a férjem!” – Két nő, két megromlott házasság és egy nem várt terhesség története

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek