Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

horoszkóp
Szerző: Noémi

A horoszkóp szerint ezen csillagjegy szülöttjei a legjobb anyák

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
10 szavazat

A horoszkópjuk szerint rangsorolták a legjobb anyukákat... Íme, a lista:

Elolvasom
vizsga
Fotó: Unsplash/BRUNO CERVERA
2019.05.15

Segítség, vizsgázik a gyerekem!

Itt az érettségi időszaka, amely gyereknek és szülőnek egyránt igazi kihívás. A szülő aggódik és segítene, de gyakran csak távolabb löki magát az izguló vagy éppen totál közömbös gyerekétől. Sárdi-Papp Réka, kamaszokkal is foglalkozó coach segítségével öt pontban foglaljuk össze, hogyan lehet jól közelíteni a “majdnem felnőtt” gyerekeinkhez vizsgaidőszakban.

0. lépés: Kérdezd a gyereket!

“Szülők akarjunk lenni és ne a gyereknek az edzője, a tanára, a mentora” – kezdi Sárdi-Papp Réka coach, amikor arról kérdezzük, mit tehet az aggódó szülő, hogy az érettségire készülő gyerekét a lehető legjobban tudja támogatni. A kamaszokkal is foglalkozó coach szerint a gyerekünknek arra van szüksége, hogy ott álljunk mellette, de az nem mindegy, hogyan csináljuk, ezért érdemes elővenni a szeretetnyelveket, amelyek a következők: az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek és a testi érintés nyelve. “Minden gyerek más, van, akinek beszélgetésre, van, akinek ölelésre van szüksége. Van, akinek az a jó, ha nem faggatjuk, csak megfőzzük a kedvenc kajáját, becsomagoljuk a kedvenc csokiját, mert a meglepetést szereti” – sorolta a lehetőségeket Sárdi-Papp Réka. Az érettségire felkészülés vagy egy vizsgaidőszak arra is jó, hogy szülő kitapasztalja, hogy az ő gyerekének mire van igénye.

A coach szerint az érettségi időszakában jó esetben nagyon kamasz a gyerekünk, rossz esetben viszont ráfeszült a feladatra és akkora teher a nyakában, amekkorával ő még soha életében nem találkozott és nagyon meg akar felelni.

1. lépés: Elismerés és lehetőség

“Amikor a gyerekkel kommunikálsz, akkor az egyik lábad az elismerés talaján kell, hogy álljon, a másik meg a lehetőségek talaján” – mondja a coach. Az egyik azt jelenti, hogy elismerem, hogy a gyerek nehéz élethelyzetben van, mert érettségiznie kell és még soha életében nem állt ekkora megmérettetés előtt. “Miután ezt elismertem, akkor el lehet kezdeni arról beszélni, hogy ez milyen lehetőségeket ad”  – tanácsolja a szakértő.

A cikk folytatásához kérjük, regisztrálj!

Érdekel a folytatás? Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

horoszkóp
Szerző: Noémi

A horoszkóp szerint ezen csillagjegy szülöttjei a legjobb anyák

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
10 szavazat
Top
1
játékok

Megfulladunk a játékokban – mit tegyünk? Egy tapasztalt gyógypedagógus édesanya tanácsai

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
Top
2
költözés

Laky Zsuzsi: “Belebetegedett a gyermekünk a költözésbe!”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
16 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek