Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat

Amint elkezdődik az ovi, könnyen lehet az az érzésed, hogy a gyerek többször marad ki betegség miatt, mint ahányszor sikerül neki reggelente búcsút intened a kapuban. A fertőzések körbejárnak, az immunrendszer tanul. Dr. Karoliny Anna gyermekorvossal összeszedtük a leggyakoribb fertőző nyavalyákat – ezeken valószínűleg átestek majd, így jobb, ha felkészülsz.

Elolvasom
anyaság
Fotó: Getty Images
2020.01.26

“Egy nap végül sírva hívtam fel anyukámat, hogy nem bírom tovább!” Segítséget kérni anyaként nem ciki, sőt!

Mindig azon emberek csoportjába tartoztam, akik mindent maguk akarnak elintézni, még akkor is, ha erejükön felül kell ehhez teljesíteniük, pedig jól tudják, hogy segítséggel sokkal könnyebben menne a dolog. Mielőtt a gyermekeim megszülettek sokkal makacsabb voltam és szerettem mindent egyedül véghezvinni. Aztán, ahogy ott álltam két kisgyerekkel a karomon, először belekóstolva milyen is az ikres szülőség, rájöttem, hogy a segítség igenis elkel, még nekem is!

Eleinte hihetetlenül dolgozott bennem az anyatigris, tudtam a gyerekeimet az én feladatom ellátni, nem várhatom mástól, hogy ebben segédkezzen. 

Jól begyakorolt napi rutinunk volt az ikrekkel, tempós, de sokáig működő menetrend volt ez. A sétákhoz alaposan előkészültem és minden alkalommal elszántan mentünk babakocsizni, még akkor is, ha végül teljesen kifulladtam ebben a műveletben.

Minden egyes nap küzdöttem, hogy a maximumot hozzam ki magamból és csak akkor jöttem rá, hogy baj van, amikor először robbantam ki belőlem a feszültség.

Rájöttem, hogy nem bírom tovább egyedül és beláttam – ahogy Anyukám és a férjem is javasolta -, hogy segítséget kell kérnem ahhoz, hogy ne hajszoljam magamat teljesen a végkimerülésig.

Reggeltől-estig elláttam a lányokat, folyamatosan készenlétben álltam, intéztem a bevásárlásokat, a családi dolgokról is én gondoskodtam és a lakást is próbáltam úgy ahogy rendben tartani. Mindezek mellett aggódtam, idegeskedtem és egyre jobban és jobban elfáradtam az éjszakai nem alvások és a nappali kihívások miatt. Nem csoda, hogy egy idő után teljesen lemerültek a tartalékaim és a stressz költözött be mindennapos vendégként.

Be kellett látnom, hogy nem cipelhetek mindent egyedül és bár a lányok apukája rengeteget segített, de neki 8 órás munka után kellett még estére is beállnia a csatasorba mellém. Egyikünk sem volt könnyű helyzetben és mind a ketten elfáradtunk azokban az időkben.

Első körben édesanyámat riasztottam.

Egy nap végül sírva hívtam fel és vallottam be neki, hogy nem bírom tovább. Úgy éreztem hogy elértem egy pontot a kimerültségben, amikor már egyáltalán nem tudom derűsen látni a világot.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak: 1 2

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
35 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gyermekbetegségek

Lánc­betegek: 2 nap ovi, 2 hét otthon, betegen – íme a bűnösök!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
1
beteg gyerek

“Néha elképzeltem, hogy a testvérem arcára szorítok egy párnát, hogy vége legyen” – Gyermekkor egy beteg testvér árnyékában

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
7 szavazat
Top
2
apaság

Leckék kezdő apáknak: A 10 legfontosabb dolog, amit tudnod kell a babavárásról és az apaságról

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek