Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

szülés éjjel

Miért születnek általában éjjel a babák?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
7 szavazat

Te is az esti órákban kezdtél vajúdni, és hajnalra, de még az éj leple alatt hoztad világra gyermeked? És most, hogy így belegondolsz, a barátnőd is? Meg a szomszéd is? Sőt, te magad is éjjel születtél? Nem véletlen.

Elolvasom
sharenting
Fotó: Getty Images
2019.11.21

Sharenting, az anyai bizonytalanság jele

Avagy miért osztjuk meg a gyerekeink fotóit a közösségi oldalainkon?

Az angol „share” (megosztás) és „parenting” (szülőség) fogalmak összeolvasztásával született, és arra utal, amikor a szülő a közösségi médiában megosztja a gyerekkel kapcsolatos információkat. És ezt nem feltétlenül hiúságból, sokkal inkább bizonytalanságból teszi – sejteti egy amerikai kutatás.

A megkérdezett anyukák napi 30–120 percet töltöttek a közösségi média oldalakon, gyermekeik a felmérés idején 14 hét és 11 év közöttiek voltak. A kutatók rákérdeztek a nők anyasággal kapcsolatos gondolataira és sharenting szokásaikra. Az érintettek arról számoltak be, hogy anyaként milyen sebezhetőnek érzik magukat megváltozott testük és énképük, a sok új felelősség, a szoptatás, a kimerültség, az esetleges gyermekágyi depresszió miatt.

Számukra az információk megosztása egyfajta megküzdési stratégia, hogy megerősítést, támogatást kapjanak az ismerőseiktől, hiszen vágytak a lájkokra.

– írták a kutatók, akik szerint a szülőknek sokkal több segítséget kellene kapniuk, hogy megtalálhassák a helyes arányokat a mai, internetre kötött társadalomban.

Ez a cikk a Gyereklélek magazin egy korábbi számában jelent meg. Korábbi számaink már megvásárolhatóak digitálisan a www.shopaholic.hu oldalon!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

szülés éjjel

Miért születnek általában éjjel a babák?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
7 szavazat
Top
1
Koronavírus

20 tárgy az otthonodban, amit elfelejtesz lefertőtleníteni, pedig kellene!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
17 szavazat
Top
2
receptek

Vendégváró finomságok Amerikából

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek