Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

császármetszés

Hány császárja lehet egy anyának? A hüvelyi szülés vagy a császár kockázatosabb? Nagy szaktekintélyű orvosok válaszoltak császármetszéssel kapcsolatos kérdéseinkre

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat

Sokan gondolják úgy, hogy a császármetszés úri hóbort, menekülési útvonal azon anyukák számára, akik szeretnék megspórolni a vajúdással járó fájdalmakat. A szakemberek ezt egyöntetűen cáfolják, hiszen ez egy komoly műtéti beavatkozás, amely kockázatokkal jár és a felépülési idő is hosszadalmasabb, mint hüvelyi szülésnél. Sajnos, még mindig rengeteg tévhit kering a császármetszésről, ezekről rántjuk le a leplet nagy szaktekintélyű orvosok segítségével. Kérdéseinkre Dr. Marics-Kutas Anna, Dr. Rácz Sándor, Prof. Koppán Miklós, a PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika orvosai válaszoltak.

Elolvasom
sztárszülők
Fotó: Getty Images
2020.06.15

Shiloh Jolie-Pitt: 10 dolog, amit eddig nem tudtál Angelina Jolie és Brad Pitt közös gyermekéről

Szinte hihetetlen, hogy Shiloh Nouvel Jolie-Pitt 14 éves lett május 24-én. Mintha csak tegnap lett volna, amikor Angelina Jolie bemutatta Brad Pittel első, közös, vérszerinti gyermekét, a People magazin címlapján. Shiloh Jolie-Pitt mindeddig rejtve maradt a kíváncsi tekintetek elől. Shiloh nemrégiben tartott szülinapja alkalmából összegyűjtöttük 10 érdekességet, hogy lássuk hogyan változott tinivé a szőke cukiság.

Shiloh Jolie Pitt Afrikában született.

Ahogyan közeledett a szülés időpontja, Jolie és Pitt ki akartak szakadni a médiafigyelem középpontjából, ami körülvette őket Los Angelesben. Így a család egy üdítőbb környezetet választott: a namíbiai sivatagot. Shiloh így Swakopmundban született. Miért éppen Dél-Afrika? Mert Angelina sok időt töltött itt az ENSZ jószolgálati nagyköveteként és beleszeretett a Határok nélkül (Beyond borders) forgatása alatt. 

Ő volt az első csecsemő, aki viaszszobrot kapott.

Shiloh már fiatalon rekordot is döntött, ő volt az első csecsemő, akinek szobrot állítottak Madame Tussauds viasz panoptikumában. Nyolc éves volt, amikor egy new-yorki kiállításon leleplezték az édesdeden alvó viasz csecsemőt, miközben szülei őrzik az álmát.

Fiú akart lenni.

Mielőtt négy éves lett volna, Shiloh elkezdte felfedezni a saját nemét. Amikor az édesapja vendég volt Oprahnál 2008-ban, elárulta, hogy a kislány jobb szerette, ha Johnnak, vagy Peternek szólították, pont úgy, mint a Pán Péter című mesében. Amikor Angelinával a Vanity Fair 2010-ben interjút készített, megerősítette, hogy a lánya inkább fiú szeretett volna lenni. „Fiú szeretett volna lenni, így le kellett vágnunk a haját. Szerette a fiús ruhákat. Azt hiszi, hogy egy a fiútestvérei közül.”  Shiloh még mostanában is előnyben részesíti az elegáns férfiruhákat.

Shilohnak és a nővérének, Zaharának is rendszeresen vannak műtéti beavatkozásai.

Ezekről azonban nem sok részletet lehet tudni. Márciusban Jolie írt a New York Times hasábjain arról, hogy mindkét lányt meg kellett operálni. „Az utóbbi két hónapot műtétről-műtétre ingázással töltöttem a nagyobbik lányommal és néhány napja végignéztem, ahogy a húga is kés alá feküdt egy csípőműtét miatt.” – írta. „Megértik, hogy ilyen kihívásokat átélni és küzdeni a túlélésért és a gyógyulásért, olyan dolgok, amikre büszkének kell lenni.”

Az édesapja végtelenül büszke rá.

Pitt imádja a gyerekeit. De úgy tűnik, hogy apuka szívében van egy kitüntetett hely Shiloh részére. „Brad annyira büszke Shilohra és arra, amilyen személyiséggé lett. Imádja, hogy mindig önazonos marad, és jó a testvéreihez is.”- mondta Jolie.

Együtt dolgozott édesanyjával az egyik filmjében.

2016-ban Shiloh és három testvére – Pax, Zahara és Knox – a hangjukat kölcsönözték néhány szereplőnek a Kung Fu Panda 3 című animációs filmben. Híres édesanyjuk hangján szólalt meg Tigris mindhárom részben, a harmadikban három gyermeke kisebb szerepet kapott, Shiloh pedig Shuai Shuai karakterét szólaltatta meg. Édesanyjuk szerint a gyerekei odáig voltak, hogy állathangokat kellett utánozniuk. „Bejöttek és imádták az egészet.” – mondta Jolie a People magazinnak.

Édesapjával is megosztotta a vásznat.

Amikor Brad Pitt a Benjamin Button különös élete című filmen dolgozott – ami egy olyan emberről szól, aki visszafelé „öregszik”, azaz visszafiatalodik – Shilohnak volt egy cameoja. Apának és lányának volt egy rövid, de annál édesebb jelenete, amikor Shi megjelent, mint Ben kislánya, Caroline.

Shiloh Jolie Pitt nem jár rendes iskolába.

Ahogyan a testvérei, úgy Shiloh is magántanuló, magántanárokkal. Olyan alaptantárgyak mellett, mint matematika, vagy nyelvtan Shiloh már elsajátított egy idegen nyelvet is. Édesanyja a BBC-nek elmondta, hogy megadta nekik a lehetőséget, hogy azt tanuljanak, amit szeretnének. „Megkérdeztem őket, milyen nyelvet szeretnének tanulni, így Shi khmerül tanul, ami egy kambodzsai nyelv.” Shiloh nemsokára megtapasztalja, milyen egy osztályba járni a többi gyerekkel. A szülei megegyeztek, hogy amint a koronavírus járványnak vége, a Jolie-Pitt gyerekek – Maddox mellett, aki főiskolás – rendes iskolába fognak járni.

Van egy híres barátja.

Mindenki imádja Millie Bobby Brownt a netflixes Stranger Thingsből. De Shiloh barátjának is nevezheti a fiatal színésznőt. A lányokat Siloh nővérével, Zaharával egyetemben több helyen is látták felbukkanni Hollywood környékén, miközben tipikus tini dolgokat műveltek, mint a pizza és hamburgerevés. A legutóbbi Nemzetközi Legjobb Barát Napon Brown megosztott egy édes képet magáról, a testvéréről és a Jolie-Pitt lányokról az Instagramon. 

Filantróp, mint az édesanyja.

Shiloh örökölte az édesanyja tenni vágyását. Elkísérte anyukáját, amikor Jolie Törökországba látogatott, mint jószolgálati nagykövet 2015-ben. Még egy állatmenhelyet is elneveztek róla. Shiloh édesanyja alapította Namíbiában – ahol ő is született – a Shiloh Vadvilág Állatmenhelyet, mely elefántokról és orrszarvúkról gondoskodik, akiket orrvadászoktól szabadítottak ki, vagy megkínoztak. Amikor Shiloh is megjelent édesanyja oldalán az ünnepélyes megnyitón 2017-ben, meglehetősen meglepődött a néven. „Felragyogott az arca, mikor először látta a menhelyet”- mesélte egy közeli ismerős a People magazinnak.

Így változott Shiloh az évek során.

Forrás

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
34 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

császármetszés

Hány császárja lehet egy anyának? A hüvelyi szülés vagy a császár kockázatosabb? Nagy szaktekintélyű orvosok válaszoltak császármetszéssel kapcsolatos kérdéseinkre

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
1
életközépi válság

Életközepi válság és kamaszkori identitáskeresés együtt, avagy “tizenévesen előtted az élet, 40 felett viszont már a B oldal pörög”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
9 szavazat
Top
2
növények

Légtisztító szobanövények, amiknek érdemes helyet keresni a lakásban

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
227 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek