Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

Koronavírus

Timi vagyok, 45 éves, 2 gyermekes anyuka, és koronavírus fertőzött

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 szavazat

Szeretném átadni a tapasztalataimat a tünetekről, hátha segítek akár egy embernek is azzal, hogy én hogyan vészelem át a koronavírust itthon. Ha egy erős szervezetű ember kapja el a betegséget, és időben észleli a tüneteket, a házi karantén elég lehet a gyógyulásig. Szeretném hangsúlyozni, hogy fontos a higgadtság, nyugodtság, és hogy ha a tüneteket otthon kezelhetőnek érzi az ember, akkor ne terhelje a kórházakat.

Elolvasom
stílusos apa
Fotó: Ajkai Dávid
2020.02.15

Molnár László, az apa motoron: “A stílus a fontos, nem a divat”

Stílusos apák #3 -Sorozatunkban öt apa mutatkozik be. Olyan férfiak, akik gyerekük megszületése előtt odafigyeltek megjelenésükre, és apaként is fontos szerepet játszik az életükben a a stílus és a divat.

Közel 20 évet foglalkoztam divattal, ezalatt felépítettem három nagyobb bolthálózatot – a Naf Nafnak és a Chevignonnak voltam a forgalmazója és disztribútora –, valamint közel 10 évet töltöttem Párizsban. Ezek után nem meglepő, hogy szerintem a stílus a legfontosabb az ember életében. A svédek filozófiája áll hozzám a legközelebb, igyekszem letisztult életet élni. A gyerekek is ebben az értékrendben nőttek fel. A nagyobbik fiam Dániában tanult és diplomázott, ő ott is ezt látta. Számunkra a stílus a fontos, nem a divat, miközben azt is jól ismerem. Főiskola után foglalkoztam zenével, divattal, később ingatlanfejlesztéssel, majd nemrég újra visszatértem a zenéhez, de közben egy óriási játszóházat is csináltam. Valójában az alkotás, a produktum az, ami fontos számomra.

A gyerekeimnek nehéz dolguk van, ha lázadni akarnak, hiszen motorral járok reggeltől estig, és az otthoni stúdiónkban próbálunk a zenekarunkkal. A klipünket a nagyobbik fiam forgatta. Mindig elmondtam nekik a véleményemet, de azt is, hogy a saját döntéseiket nekik kell meghozniuk, és ők döntik el, hogyan cselekednek. A srácok többnyire nem éltek vissza ezzel. Ennek köszönhetően ha nagy volt a gond, akkor is engem hívtak. Nem csesztem le őket, elmondtam, szerintem mit kell tenniük. Tudják, hogy kérhetnek tőlem tanácsot és nem szidom le őket. Ha leszidom, megbüntetem valamelyiket egy igazán nehéz helyzetben, soha többet nem hív majd fel. Dani fiam azt mondja, éppen ezért a legnagyobb gondja, hogy kényszeres igazmondó. De ha valamit komolyan mondok, akkor annak súlya van. 

Molnár László és fiai: Dániel (24), Márton (15)

Nem izgultam soha, nem eljátszottam, hogy laza vagyok: egyszer beszélgettem egy pappal, aki azt mondta, hogy

a gyereknevelés olyan, mint egy facsemete gondozása: a nagy ágakat hagyni kell, a kis hajtásokat kell visszavágni.

A nagyfiam már régóta motorozik, a kisebbik jövő nyáron kaphat egyet, ha megdolgozik érte. Régóta járok így, ezzel hordtam őket iskolába, így nehéz mást mondani nekik. 

Mindenkinek az életében vannak nehezebb szakaszok, nekem is volt, mert nem tudtam eleget foglalkozni a családdal a munka miatt, esetleg a barátokkal.

Az én egyensúlyom olyan, mint a dobókockán az ötös: én vagyok középen, magamat soha nem tehetem kívülre. A négy további pont a család, a munka, a barátok és a hobbi. Akkor van egyensúly, ha ezek egyenlő távolságra vannak egymástól.

Amikor felnőnek a gyerekek, ketten maradunk és az egész hiányos lesz. Kell a munka, a barátok és a hobbi, amiben fel tudsz oldódni. 50 felett az embernek végig kell gondolnia, hogyan él majd a következő 20 évben. Sok idős embert láttam, akár a szüleimet is, hogy amikor elmegy a munka, a gyerekek felnőttek, az otthon maradók ketten egymást mérgezik, miközben mást is lehetne tenni. 50 éves koromig mindig ott voltam mindenhol, figyeltem a vállalkozásokat. Mostanra hátrébb húzódtam. 

Dani 24 éves, Marci 15: a korkülönbség pillanatok alatt elmúlik, a két gyerek pedig már most imádja egymást. Megvan a harmónia közöttük, jó a háttér. Például együtt járunk nyaralni is, és sokat vagyunk hármasban. 

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Koronavírus

Timi vagyok, 45 éves, 2 gyermekes anyuka, és koronavírus fertőzött

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
18 szavazat
Top
1
hajvágás otthon

Így vágtam le én a karantén miatt a párom és a kisfiam haját

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
21 szavazat
Top
2
túlhallás

Nem vághatjuk géppel a haját és nem húzza le a WC-t – Így derült ki, hogy túlhallása van a fiamnak

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
35 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek