Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

szülés utáni depresszió

4 gyerek után 4 depressziót éltem át

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat

Állok a mosókonyhában a beindított mosógép előtt, és már megint sírni kell. Mindig itt sírok, hogy a gyerekeket ne rémisszem meg...

Elolvasom
szex
Fotó: Getty Images
2020.04.23

Hancúr karantén idején: “Az alvásidőben lezavart együttlét végére kelt fel a lányunk, aki nem értette, miért vagyunk meztelenek délután 3-kor”

Soha nem látott hévvel faljátok egymást, sutyiban, netán a gyerekek elől bujdokolva csókolóztok, vagy a fáradtságtól egyszerűen gondolni se tudtok a szexre? Miközben sok házaspár már egymás puszta létezésétől is a falra mászik a karanténos mindennapokban, mások boldogan élvezik ki a szoros közelséget, attól függően, kinek milyen hatással van a jelenlegi helyzet a libidójára. Megkérdeztünk néhány anyát, hogy áll a szexuális életük a karantén alatt.

A szex karantén idején nagy kihívás mindenki számára. Azért aki akarja, megoldja, sőt, vannak, akiknek kifejezetten fellendítette a házas életét az, hogy össze vannak zárva.

Kamilla, 30

Mi nagyon jól vagyunk a párommal a karantén óta, még talán jobban is, mint amúgy, mert nagyon jó, hogy itthon van – neki kevesebb stressz, én pedig full minőségi időből érzem a szeretetet. Viszont a női férfi intimitásra egyszerűen alig van lehetőség. Állandóan ébren van valamelyik gyerek. Múltkor már sutyiban csókolóztunk az egyik szobában. Mondjuk tök jó volt, mert tudtuk, hogy szexre semmi esély, ébren volt mindkét gyerekünk, ezért mint tini korunkban a csókban és érintésben éltük ki a vágyainkat. De nagyon romantikus volt. Aztán

volt, hogy sikerült alvásidőben szexelni, de a végére felkelt a kislányunk, aki nem értette, miért vagyunk anyaszült meztelenek mindeketten délután 3-kor.

Niki, 39

Nem csak a szexuális életünkre, de a kapcsolatunkra is rossz hatással van a karantén. Rengeteget veszekszünk, mindkettőnknek dolgozni kellene itthonról, de közben itt a gyerek is, aki 5 éves és egyke lévén állandóan igényli valamelyikünk társaságát. A főzés és a takarítás is folyamatosan vita téma, éjjel sokat dolgozunk, hogy megpróbáljuk utolérni magunkat, megcsinálni azt, amit nap közben nem sikerül. A szex karantén alatt eszünkbe se jut.

A hat hét alatt talán, ha kétszer voltunk együtt, de azt is csak gyorsan. Azért remélem, hogy a járvány után rendeződik a dolog.

Erika, 42

Négy gyerekünk van. Két iskolás, egy óvodás, és egy 2 éves aki tavaly ősszel kezdte a bölcsit. Hat hete káosz az életünk, állandó tűzoltás. Máskor volt legalább havonta 1-2 olyan este, amikor nagyszülőknél voltak, vagy jöttek vigyázni rájuk és kicsit kettesben tudtunk lenni. De ez ugye hat hete esélytelen. Bár őszintén nem is nagyon jut most eszembe, annyira fáradt vagyok állandóan.

Barbi, 28

A mi szexuális életünkre nincs hatással a karantén, mert a férjem olyan munkát végez, hogy ugyanúgy el kell járnia dolgozni minden nap, mint eddig, én pedig ugyanúgy itthon vagyok a gyerekekkel.

Továbbra is megragadunk minden alkalmat. Van, hogy a gyerekek csak negyedórára lefoglalják magukat, aztán mi sutyiba elvonulunk. Bár a normál időhöz ez baromi kevés nekünk, de tűzoltásnak megfelel.

Egyébként mindig éjjel vonulunk ki a nappaliba, aztán itt van rá lehetőség, hogy kiéljük magunkat. Nagyon-nagyon szeretem a férjem, és minden pillanatot megbecsülök vele. Most vagyunk fiatalok, szépek, szeretjük egymás testét, érintését, illatát, és ezt mindig el is mondjuk egymásnak, mert tudjuk, hogy ezek a dolgok egyszer el fognak múlni. Nem baj, ez a normális, de baromira tudjuk értékelni a másikat. Szerintem minket ez tart még mindig össze, mert amúgy mi is ultrán össze tudunk veszni, de már csak ritkán – hála a jó Istennek.

Dóra, 44

Három kamasz gyerekünk van. A karanténos időszakot megelőzően folyton csak össze-vissza rohangáltunk, teljesen ellentétes időbeosztásokban dolgoztunk, daráltuk a napokat a férjemmel. A szex az évek során egyre inkább kiszorult a házasságunkból, egy-egy gyors rutinmenetben ki is merült, és az se esett meg túl gyakran. Viszont az, hogy most a négy fal közé kényszerültünk, ránk ilyen értelemben nagyon jó hatással van: közelebb-, összébb hozott újra minket. Úgy látszik, nekünk szükségünk volt egy drasztikus külső hatásra, egy lökésre, hogy feléledjen a kapcsolatunk. Mindenesetre én nagyon örülök ennek; hogy lelkesen próbálkozunk, látva, megvan még a szikra, csak csiholni kell egy kicsit a tüzet.

Niki, 27

A kijárási korlátozások óta mi is itthonról dolgozunk a férjemmel, azaz én leginkább csak imitálni tudom ezt a négyéves kisfiunk mellett; neki most még inkább én vagyok a mindene, mióta az ovi is bezárt. Esténként hullafáradtak vagyunk a párommal, és hát őszintén bevallom, egyre gyakrabban gurítunk le egy-két pohár vörösbort, hogy lazítsunk egy kicsit. De valahogy mégsem szexelünk többet, az együttléteink száma nem nő egyenes arányban az elfogyasztott alkoholmennyiséggel. Őszintén remélem, hogy mind a borfogyasztás, mind a szex tekintetében vissza tudunk majd zökkenni a régi kerékvágásba, ha egyszer ennek az egésznek egyszer vége lesz.

Na és nálatok van szex karantén alatt/ellenére (is)? 🙂

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
12 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

szülés utáni depresszió

4 gyerek után 4 depressziót éltem át

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
1
digitális oktatás

#mutihogytanultok – Osszátok meg és nyerjetek, ne csak tapasztalatot

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
2
anya lánya

“Jókat alszik és már minket is hagy aludni” – 11 dolog, amiért imádom, hogy 11 éves a lányom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek

Figyelem Figyelem18

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!