Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

anyaság

Anyatestem van, de tudod mit? Imádom!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat

Lánykoromban nagyon szerettem csinosan megjelenni valahol, különleges kihívásnak éreztem, hogy a ruháimmal a nőiességemet erősítsem. Nem voltam mindig ennyire tudatos a megjelenésemet illetően, kamaszkoromban például igencsak kritikusan nézegettem magamat sokszor a tükörbe, de mire elértem a felnőtt kor határát és megtaláltam azt a férfit a testestűl-lelkestől elfogadott, akkor megbarátkoztam magammal. De azt nem gondoltam volna, hogy nem a kamaszkori önelfogadás és testi változások lesznek a legnagyobbak az életemben, hanem amikor gyermekem születik!

Elolvasom
füllentés
Fotó: Getty Images
2020.03.07

Te kérted már meg a gyereked, hogy füllentsen miattad? 5 megtörtént falazós eset, amikor a szülők miatt nem mondtak igazat a gyerekek

Neked falazott már a gyereked? Bár sokan aggályosnak tartják, hogy egy szülő arra kérje a csemetéjét, hogy füllentsen miatta, előfordulhat olyan szituáció, amikor nincs más megoldás.

Ha kérdezik, még nem vagy 12, csak 10 éves, oké? Úgy még jár a kedvezményes gyerekmenü, rendben? Vedd fel a telefont, és kérlek mondd azt, hogy most nem vagyok itthon. Meglehet, hogy te is voltál már olyan helyzetben, hogy azt kérted a gyerekedtől, füllentsen. Mondjuk egy ingyenjegyért, a kedvezményes bérletért, vagy hogy csak bejussatok, átjussatok, megoldjátok. Bárhol a bármit.

Az örök 12 éves

Ahogy visszaemlékszem, én voltam az a gyerek, aki egy jó ideig nem volt több, mint 12. Sok évig legalábbis. Bárhová is mentünk, az anyám és a nővérem valahogy mindig ügyesen úgy alakították a dolgokat. Ráadásul nem is tűntem ennél nagyobbnak, a metró forgóajtaja alatt is lazán átcsusszantam például. A családunk egy havibérleten osztozott egyébként. (Dávid, 29)

Nem vagyok itthon

Anyám, amikor senkivel se akart telefonon beszélni, engem kért meg, hogy vegyem föl a vezetékes készüléket és mondjam azt, hogy nincs otthon. Fogalmam sincs, hány éves lehettem akkoriban, mindenesetre nem nagyon fogtam a lényeget. Felvettem a kagylót és becsülettel bevallottam, hogy anyukám arra kért, mondjam azt, ő most nincs itthon. Anyu erre mérgesen kapta ki a kagylót a kezemből. (Anna, 32)

Adidasz cseszkóból

Gyerekkorunkban a néhai Csehszlovákiába jártunk át cipőt és melegítőt venni. Az öcsém és én idomítva voltunk, hogyha a határőr bácsi bekukkant a kocsiba, akkor mi csak szépen mosolyogjunk rá, a lábainkat pedig ne nagyon mutogassuk. Az odaát vásárolt, vadiúj cipőinket ugyanis így tudtuk csak „átcsempészni”, ravaszdi módon azt a látszatot keltve, mintha már régóta viselnénk. Egyszer, mikor megállítottak, az 5 éves kisöcsém a kocsiba behajoló határőr füle hallatára érdeklődte meg Anyutól, hogy oké, de akkor most mi lesz az ő régi cipőjével? A fickó ránk nézett, legyintett egyet és szó nélkül továbbment. (Iza, 43)

Kicsi vagyok én

Emlékszem, mindig felálltam Apám lábára, hogy a pénztárnál magasabbnak tűnjek és hogy fölengedjenek a hullámvasútra. Az alacsony növésemet viszont a szüleim is rendre kihasználták, nekem mindenütt gyerekjegyet vettek, hogy spóroljanak. (Laura, 22)

A fagyi visszanyal

Amint az általános iskolában megtanultuk az írott betűket, Anyám kiképezett arra, hogyan tudom utánozni az aláírását. Az eredeti elképzelése az volt, hogy majd milyen jó lesz, mert helyette is alá tudok írni bizonyos dolgokat. Utólag viszont nagyon megbánta az egészet, amikor kiderült, az ellenőrzőmben is én láttamoztam a saját teljesítményemet. (Barbi, 34)

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

anyaság

Anyatestem van, de tudod mit? Imádom!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
Top
1
testvér
Szerző: K. V.

10 dolog, amit az idősebb testvéred talán sosem mondott el neked

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
Top
2
mesék

Mesék, amiket (nem) nézünk: Mancs őrjárat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek