Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

mesék

Mesék, amiket (nem) nézünk: Mancs őrjárat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5 szavazat

Bájos mese a csapatszellemről? Egy ördögi elme játszótere? Kutyautópia? Mögöttem van néhány ezer perc Mancs őrjárat, ezért most elmondom a tutit.

Elolvasom
babavárás
Fotó: Getty Images
2020.05.24

“Terhes lettem a koronavírus járvány idején úgy, hogy már nem is szeretem a férjem!” – Két nő, két megromlott házasság és egy nem várt terhesség története

Ez a történet Karolináról szól, aki a testvérével albérletbe akart költözni, de még azelőtt, az önkéntes karantén kezdetén teherbe esett. Most elmeséli, hogyan történt.

Régóta nem szeretem Zsigmondot. Hat évvel ezelőtt még vonzott az érzékenysége, a büszkesége, a művészet iránti fogékonysága. Aztán fokozatosan rájöttem, hogy mindezekre a hiperszenzitív jegyekre hivatkozva utasítja vissza egymás után a különböző álláslehetőségeket. Az egyik túl fizikai neki, a másik helyen hülyék a kollégák, a harmadik kispolgári, a negyedik rosszul fizet. Ő, a széplélek, ennél sokkal többre hivatott. Az anyja kéthavonta úgyis utalgat kisebb pénzeket, az neki elég addig, amíg szájába nem repül az álommeló. Író akart lenni, aztán festő, de soha semmit nem csinált végig. Néha leült az íróasztalhoz, nagy svunggal kiaggatta a festővásznakat, drága kellékeket vásárolt: egy héttel később a novellakezdemény a kukában landolt, a vásznak árván fityegtek a sarokban. Inkább leült a tévé elé reggel hétkor, én meg rohantam a munkába, mert valakinek a számlákat és a lakbért is ki kellett fizetni.

Timi, a húgom kifordított cipőben járt. Férjhez ment Boldihoz, és nap mint nap tűrte a férfi zsarnokoskodását. Nem dolgozhatott, mert Boldi eleget keresett, azonkívül szerette a feleségét a négy fal között tartani. Nem találkozhatott a barátaival, mert Boldi mindet hülyének tartotta. A rokonságra is ferde szemmel tekintett, így velem szintén suttyomban, leginkább telefonon tartotta a kapcsolatot, vagy kilopózott egy kávézóba, ha a férje nem volt otthon. Timi volt a gimi szépe, de néhány év alatt lefogyott, sápadttá, légiessé változott. Toxikus kapcsolata megmérgezte körülötte a levegőt, az életteli lányból néhány év leforgása alatt szomorú tekintetű, unatkozó penészvirág lett.

Szóval mindketten szenvedtünk.

Karolina és Timi története itt folytatódik!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
19 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

mesék

Mesék, amiket (nem) nézünk: Mancs őrjárat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5 szavazat
Top
1
Koronavírus

Koronavírus második hullám: A járványszakértő szerint súlyosabb második hullám jöhet!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
46 szavazat
Top
2
gyermekbetegségek

Csalánkiütéses a gyerekem, de mitől?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek