Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

anyaság

Anyatestem van, de tudod mit? Imádom!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat

Lánykoromban nagyon szerettem csinosan megjelenni valahol, különleges kihívásnak éreztem, hogy a ruháimmal a nőiességemet erősítsem. Nem voltam mindig ennyire tudatos a megjelenésemet illetően, kamaszkoromban például igencsak kritikusan nézegettem magamat sokszor a tükörbe, de mire elértem a felnőtt kor határát és megtaláltam azt a férfit a testestűl-lelkestől elfogadott, akkor megbarátkoztam magammal. De azt nem gondoltam volna, hogy nem a kamaszkori önelfogadás és testi változások lesznek a legnagyobbak az életemben, hanem amikor gyermekem születik!

Elolvasom
terhességi teszt
Fotó: Getty Images
2020.05.21

A legfurább helyek, ahol nők terhességi tesztet készítettek

Ki mondta, hogy csak kényelmes, otthoni körülmények között lehet terhességi tesztet csinálni? Sokan a legképtelenebb helyszíneken - bezinkúton, bevásálóközpontban – tudták meg, hogy várandósak-e, vagy sem. Vagy mert a helyzet úgy hozta, vagy egyszerűen csak éltek-haltak a kíváncsiságtól.

Emlékszem, azt, hogy terhes vagyok az első gyerekemmel; egy fehérneműbolt mosdójában tudtam meg, itt csináltam meg ugyanis életem első tesztjét – nosztalgiázik a háromgyermekes Éva. Középső terhességére úgy derült fény, hogy éppen a szülésznőjét kérdezte, mi lehet az oka annak, hogy egyszer csak nem tudta szoptatni a kisfiát. „Felhívott és megkérdezte, nem gondoltam-e arra, hogy csináljak egy tesztet?

Harmadszorra már én magam kezdtem gyanakodni” – meséli Éva. „Megéreztem és azonnal választ akartam a kérdésre. A gond csak az volt, hogy mindez egy nagy bevásárlóközpont kellős közepén tört rám. Berohantam a gyógyszertárba, kerestem egy mosdót, az „eredmény” pedig itt szuszog mellettem – mondja nevetve.

Éva sztorija nem is olyan ritka. Nóri például egy benzinkút mosdójában pisilte le a mintacsíkot, saját bevallása szerint azért, mert nem akarta hazavinni és ott megcsinálni a tesztet.

De olyanok is vannak, akik munkahelyen, vagy a repülőgép mosdójában izgulták végig a pár percet a tesztcsík fölött görnyedve. Dalma például nagyon különleges helyen, egy mexikói Airbnb-ben tudta meg a nagy hírt, amikor az akkor még csak barátjával elszökött egy kis romantikázásra. Anita viszont éppen Németországban járt munkaügyben, amikor letesztelte magát. „A „nicht schwanger” kifejezés nagyon szigorúan hangzott, örökre beleégett az emlékezetembe” – meséli.

S hogy nem csak a helyszín lehet extrém, bizonyítja Melinda esete is; aki egyszerre 8 tesztet vett a drogériában, az egész folyamatot pedig családtagjai előtt, teljes premier plánban végezte. Zsuzsa pedig saját bevallása szerint – biztos ami biztos alapon – elsőre rögtön 20 darab tesztet vásárolt, az összes kapható márkából kettőt.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

anyaság

Anyatestem van, de tudod mit? Imádom!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
Top
1
testvér
Szerző: K. V.

10 dolog, amit az idősebb testvéred talán sosem mondott el neked

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
Top
2
mesék

Mesék, amiket (nem) nézünk: Mancs őrjárat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek