Created with Sketch.
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

nagy korkülönbség

Megfagyott a levegő a szülőin, mert azt hitték, én vagyok az anyja – Ilyen, ha nagytesóként te vagy a bébiszitter

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
129 szavazat

Nagytesóként legtöbbször én vigyáztam az öcsémre: életre szóló tanulás volt.

Elolvasom
apa magazin
Szerző: Vida Ferenc
2019.10.18

Tilla, klíma, insta: megjelent az Apa Magazin őszi száma!

Újra itt van az ősz, hullanak a levelek és megjelent az új Apa Magazin, címlapján Tillával, benne pedig sok-sok értékes, izgalmas és szórakoztató tartalommal.

Amikor először felmerült, hogy Till Attila legyen a címlapon, azonnal tudtuk, hogy vele valami nem szokványosat kell csinálni. Tillát mindenki ismeri, legalábbis ismerni véli, ami amennyire nagy előny egy címlapon, akkora nagy hátrány egy interjúban, hiszen egy profi médiaszemélyiségből nehéz igazán újat, meglepőt és érdekeset kihúzni. Márpedig Tilla kőprofi. Ezért aztán felkértük, hogy az interjú mellett kommentálja az Apa Magazin őszi lapszámának egyes témáit és mondja el róluk véleményét. És ő el is mondta.

Tilla, a szabálytalan

Az interjú persze erős lett és érint mindent, amit egy átlag apa is megtapasztal bő húsz év alatt. Az újszülöttért való aggódás, az önfeledt mókázás, a felelősségteljes pillanatok és a tinédzserkori menetrend szerinti megőrülés. Személy szerint a kedvenc részem az, amikor Tilla arról beszél, mennyire abszurd és káros a tinédzserek leitatásának hagyománya. És hogy apaként sem érdemes magad olyan illúziókba ringatnod, mint hogy a te gyereked biztosan nem fog berúgni, kipróbálni egy füves cigit, vagy szexelni. Sokkal jobban jársz, ha mindezekkel szembenézel és tudtok róla beszélni.

Foglalkozása: gyesen lévő apuka és startupper

A gyerekszületéssel sok minden átalakul benned és körülötted, ennek pedig lehetnek életre szóló következményei. Például belevágsz egy vállalkozásba: a 29 éves Pethő Dani 10 évnyi séfmunka után maradt otthon gyesen gyermekeivel, közben pedig unokatestvéreivel beindították a bio bébiételeket készítő és kiszállító cégüket. Még az út elején járnak, mégis izgalmas és inspiráló az ő történetük.

Hogyan kezeld, ha rátok nyitott a gyerek szex közben?

Éppen élvezitek egymás társaságát nejeddel, amikor egyszer csak egy ártatlan szempár jelenik meg az ajtóban. Ha valami, akkor ez egy igazi szülői vészhelyzet, melyben kiemelten fontos jó válaszokat adnunk. Az Apa Magazin legfrissebb számában a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány szakértőjével vettük végig az ilyenkor felmerülő kérdéseket és az azokra adható jó válaszokat.

Ne legyél üvöltő apa!

Bizonyára veled is előfordult már, hogy felemelted a hangod gyerekeddel szemben. Ezzel még nincs is semmi gond, azzal viszont már igen, ha ez napjában ötször előfordul. Miért üvöltünk valójában (spoiler: nem azért, mert rossz a gyerek) és mit tehetünk ellene?

Vajon milyen vastag apa pénztárcája?

Ahány ház, annyi szokás: míg egyes családokban tabutémaként kezelik a szülők, mennyi pénzt keresnek, máshol a gyerekek forintra pontosan tisztában vannak a család anyagi lehetőségeivel. Mindenki egyéni stratégiát követ, amit alapjaiban határoz meg, hogy ő mit látott otthon. De vajon létezik üdvözítő megoldás? És mi köze van mindennek a bizalomhoz, a szexuális felvilágosításhoz és ahhoz, hogy a leendő felnőtt, akit nevelünk, köt-e majd cascót és lakásbiztosítást? Mindezt megtudhatod az Apa Magazin őszi lapszámának cikkéből!

Hogyan készítsük fel a gyereket a klímaváltozásra?

„Átlagos vasárnap délután volt, mesét néztünk Adél lányommal, a Wall-E-re esett a választás. Éppen azon gondolkodtam, hogyan kaphatott egy ilyen nyomasztó film korhatár nélkül megtekinthető besorolást, amikor Adél felém fordult: „Api, ha nem vigyázunk a Földre, akkor tényleg ilyen lesz?” Bajban voltam. Hazudni nem akartam, de hogy magyarázzam el egy hatévesnek, hogy máris ott tartunk, hogy nem vigyáztunk a bolygónkra?” Így kezdődik szerzőnk cikke, amiben minden hasonló korú gyerek szülője magára ismert. A folytatást pedig a lapban megtaláljátok!

Az óvoda influenszerei

Andy Warhol még negyedórákban mérte a jövőben mindenkit megillető hírnevet, a jelen közösségi médiája azonban már megtekintésekkel és követőkkel számol, és mindenre árcédulát ragaszt. Mindenki híres lehet, és ez a hírnév készpénzre váltható: a közösségi média gyereksztárjai – a kidfluenszerek – többet kereshetnek a YouTube-on és az Instagramon, mint a legnagyobb popsztárok. Tudjátok, mennyi idős volt tavaly a legtöbbet kereső youtuber? Nyolcéves!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

nagy korkülönbség

Megfagyott a levegő a szülőin, mert azt hitték, én vagyok az anyja – Ilyen, ha nagytesóként te vagy a bébiszitter

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
129 szavazat
Top
1
meglepetés

5 év házasság és 3 gyerkőc után olyat tett a férjem, amire egyáltalán nem számítottam

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
212 szavazat
Top
2
özvegy apa

A feleségem halála után évekig rá se tudtam nézni más nőkre – míg a lányom azt kérdezgette, lesz-e neki másik anyukája

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
190 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek