Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

Koronavírus

A 10 legfontosabb tény, ami segít a koronavírus megelőzésében!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
54 szavazat

A koronavírus terjedéséről, megelőzésének lehetőségeiről egyre többet tudunk, de még mindig rengeteg az álhír és téves információ. Arra vállalkoztunk, hogy kizárólag hiteles forrásból, szakemberek ajánlása alapján összeállítsuk az óvintézkedések tízes listáját, amely valóban a megelőzést szolgálja.

Elolvasom
havazás
Fotó: Getty Images

Tudtuk mi, csak nem sejtettük! „Felkészült” szülők vallomása, akik anorák, hótaposó és téligumi nélkül várták a hóesést

Napok óta attól hangos minden, hogy ma esni fog a hó. Szóval valójában, ahogy mondani szokás: tudtuk mi, hogy esni fog … csak nem sejtettük. Úgyhogy amikor ma reggel kinéztünk az ablakon, eléggé szíven ütött minket a tény, hogy tényleg esik. Beérve a munkahelyünkre aztán annyira nevettünk a felkészületlenségünkön, hogy gondoltuk pár mondatban megírjuk nektek a ma reggelünket. (Aki hasonlóképpen járt, kérjük, nyugtasson meg minket egy komment erejéig, hogy nem csak mi vártunk ennyire felkészületlenül a telet és a havat! :D)

Márti, Content Studio koordinátor, egy 7 éves iskolás (nagy)fiú és egy 6 és ovis (nagy)lány anyukája

Amikor felkeltem, az első gondolatom az volt, hogy ’de jó, esik a hó!’, hiszen a gyerekek erre vártak. Aztán hirtelen eszembe jutott, hogy baaakkkker, de hol a gyerekek a sínadrágja? Felkeltem, és mint az őrült pakoltam ki a szekrényt, hogy elővegyem a nacikat…. De sehol, semmi. Azaz de: kora reggel brutál rendetlenség, amit majd este felszámolhatok. Gyorsan felöltöztem, mentem a teraszra, hogy a nagy szekrényben keresgéljek tovább. Ezer és ezer felesleges kacatot kellett kipakolnom, de végül meglettek az anorákok. Huhh, oké, most már csak fel kell, hogy próbálják őket – hogy egyáltalán jók-e még!? Reméltem, hogy nem akadnak ki ezen a brutális kérésen reggel 6-kor. Szerencsére nem, nagyobb volt az öröm, semmint hogy ezen fennakadjanak. Mázlim volt: mindkét naci jó még, és nem is sérültek. Ezzel is megvolnánk.

Na, utána jött a következő rémálom: hol vannak a kesztyűk? Egész végig azon imádkoztam, hogy találjak benne méretben, színben megfelelőt és még párja is legyen! Szerencsére ezt is megoldottam, nem is volt kiakadás, hogy én ezt ugyan fel nem veszem. Biztos itt most sokan a szívükhöz kapnak, de a nagyobb gyerekes gyakorló anyák tudják, hogy egy bizonyos kor felett döntő szerepe van az „ezt nincs kedvem felvenni” hangulatnak… 🙂 Ezután kiengedtem őket a kertbe. Amíg összekaptam magam, addig ők elkezdtek hóembert építeni. Utána jött az autótakarítás, akkor persze már elég durva késésben voltunk. Beérkeztünk az iskolába, reggeli nélkül. Büfében persze nincs az, amit a gyerek megenne, de nem gond, ott az uzsi. Felrohanunk, sürgetem a fiam, hogy ne most, 7:55-kor éljen társadalmi életet. Valami foganatja volt szerencsére, mert bement a terembe. Pár pillanat múlva azonban morcos fejjel jelent meg, mert nem raktam be az uzsonnás dobozát. Mentségemre szóljon, ez volt az első alkalom. És ez is azért, mert a kikönyörgött diótörő mintás terítőt leették, én kimostam és éjszakára a kanapéra terítettem, és naná, hogy alatta volt a doboz… Oké, nem gond, hazaugrunk, visszavisszük. Még jó, hogy 2 percre van a suli.

A teremtől távolodva már éreztem, hogy csorog a víz a hátamon, de sebaj, mindent megoldunk. Kocsiba be, irány haza, felvesszük az uzsisdobozt, vissza a suliba, portán otthagyni és végre kb. 50 perc késéssel folytatjuk a napot, átgurulunk az oviba, ahol megkérdeztem egy anyatársamat: ti felkészültetek erre a hóra? „Perszeeee, gumicsizmában és két zokniban jött a gyerek… Szerinted?” – nevetett és akkor annyira megkönnyebbültem én is (és szerintem ő is), hogy nem csak nálunk indult így a tél. Aztán az irodába beérkezve erre Rozi kolléganőm is rákontrázott.

Rozi, a Famiily.hu főszerkesztője, egy (majdnem) 5 éves ovis kisfiú és egy 1,5 éves bölcsis kislány anyukája

Bár nem én voltam az az anyatárs, akivel Márti összefutott, de az én fiam ugyanígy ment oviba: gumicsizmában és két zokniban. Pedig napok óta mondta a férjem, hogy ma esni fog a hó, tényleg esni fog a hó. Mondjuk ő meg téligumit „felejtett” el intézni a kiskocsinkra, úgyhogy neki picit neccesebb volt az indulás, és (jóval) tovább tartott a menetidő. De most már legalább folyamatban a kerékcsere. 😀 (A muszáj nagy úr). A fiam meg egészen szerencsésen járt, neki anorákja is van, sőt, olyan kesztyűje is, amivel lehet hógolyózni és hóembert is építeni, annyi csak, hogy ma mindezt gumicsizmában kell napközben megtennie. Már ha a folyamatos havazás ellenére kiviszik őket az óvodában. A bölcsiben ugyanis (hál’Istennek) nem viszik ki őket, mert sok a még mászó, járni nem tudó pici, így szerencsére egy délutánom biztosan van még gyorsan pótolni a lemaradásaimat és délután SOS beszerezni neki is és akkor már természetesen a bátyjának is egy faszentos hótaposót, meg egy vízálló overált, hogy holnap már igazán kiélvezhessék mindketten a hóesést. Mondjuk, már előre rettegek, hogy hol fogunk jó hótaposót kapni, gyanítom ugyanis, hogy minden hozzám hasonló utolsó (utáni) pillanatos anyuka épp most vásárolja fel a Deichmannban vagy a Tescoban az utolsó pár darabokat. Ha így lesz, egyetlen opció marad: szánkóra ültetem a gyerekeimet és azon húzom el őket az oviba, bölcsibe. Mert szánkót bezzeg már hetekkel ezelőtt vettem…

Léci, mondjátok, hogy nem csak én/mi vagyunk ilyen felkészületlen mamik!? És ha tudtok még Budapesten tuti helyet, ahol kapható meleg és vízálló hótaposó, azt is írjátok meg!

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Koronavírus

A 10 legfontosabb tény, ami segít a koronavírus megelőzésében!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
54 szavazat
Top
1
Az én sztorim

Vad-Horváth Katalin: „Engem nem kényszerítettek semmire”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
2
egyedülálló anya

Karantén tippek egyedülálló szülőknek (is) a koronavírus idejére

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek