Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

tippek hiszti ellen

Ezt a három dolgot soha ne tedd, ha hisztizik a gyerek!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
20 szavazat

A hisztivel kapcsolatban számos tévhit él a köztudatban, ami inkább árt, mint használ, ha gyermekedet elkapja az „ötperc”. Ilyen például az is, hogy nézd levegőnek. A reakciódból ugyanis azt tanulja meg, hogy problémahelyzetben ez a helyes viselkedés-minta. Mit ne tegyél hát hiszti közben? A következő három dolgot semmiképp sem!

Elolvasom
Koronavírus korlátozások feloldása
Fotó: Protowink/Pixabay
2020.05.28

Újabb enyhítések jönnek péntek éjféltől!

Most már hivatalos, hogy nem csak vidéken, de Budapesten is feloldásra kerül több, eddig érvényben lévő korlátozás. Ezekre az enyhítésekre számíthatunk!

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, Farkas Örs szerdán megerősítette, hogy május 29-től a fővárosban is megnyílhatnak – a teraszok és kerthelyiségek után – a budapesti vendéglátóhelyek, éttermek, büfék, kávézók, cukrászdák belső, zárt részei is, és a megrendelt ételt, italt immár a helyszínen is elfogyaszthatjuk. Újra fogadhatnak vendégeket a szálláshelyek is.

Továbbra is érvényben maradnak a biztonságunkat szolgáló szabályok: a vendéglátó egységekben és szállodákban dolgozóknak továbbra is kötelező a maszk viselése, nekünk pedig a legalább másfél méteres távolság tartása valamint a maszkviselés a tömegközlekedésen és az üzletekben.  Nem változott, vagyis továbbra is érvényes a 65 éveseknek biztosított vásárlási idősáv.

Szombaton nyitnak a budapesti strandok is. Arra azonban mindenkinek számítania kell, hogy új szabályokat vezettek be. Ilyen például, hogy papucs nélkül senki nem mehet be a strandokra, valamint az is, hogy a sorban állóknak másfél méteres távolságot kell tartaniuk egymástól (ebben felfestések segítik majd a fürdőbe érkezőket).

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára a keddi sajtótájékoztatón kijelentette, hogy az enyhítések ellenére a vészhelyzet még nem szűnt meg és további óvatosságra és elővigyázatosságra inti a lakosságot.

„Az operatív törzs fennmarad és irányítja a járvány esetleges második hullámára való felkészülést, az egészségbiztosítási és családtámogatási ellátások meghosszabbítása július elsejéig tart. Az ingyenes közterületi parkolás és a veszélyhelyzet idején meghozott adókedvezmények határideje szintén július elseje.”- jelentette be nyilatkozatában.

Forrás: MTI

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

tippek hiszti ellen

Ezt a három dolgot soha ne tedd, ha hisztizik a gyerek!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
20 szavazat
Top
1
felvilágosítás

Hogyan kezeld, ha rátok nyitott a gyerek szex közben?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
24 szavazat
Top
2
mesék

Mesék, amiket (nem) nézünk: Mancs őrjárat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek