Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

megjelent

Magzatszépségverseny, instás tinik, trauma és édes mostohák – Megjelent a Gyereklélek magazin legújabb száma!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat

Most is lesz mit olvasnod! Íme kiemelt cikkeink:

Elolvasom
2020.05.15

Utazd be Magyarországot a karosszékből!

Az utazást szerető családok életében nagy szomorúság, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzet miatt most sok egyéb mellett az országjárásról, kirándulásról, múzeumok felfedezéséről is le kell mondani.

Van egy tippünk hogyan utazhatják be ezek a családok mégis az ország legszebb helyeit a karosszékből, méghozzá szórakozva. Képzeljünk el egy apukát, anyukát, egy ikerpárt és egy nagytesót, akik minden évben alig várják, hogy útra keljenek és Magyarország valamelyik szépséges szegletét járják be. Az Utazik a család! mese útikönyv sorozat minden kötetében ezzel a mesebeli háromgyerekes családdal, kotnyeles macskájukkal és a narrátor szerepét ellátó okoskodó kutyával utazhatunk. Már nyolc alkalommal csomagoltak össze bőröndjeikbe, hogy egy kényelmes családbarát szállodában pihenhessenek és onnan fedezzék fel a legizgalmasabb látnivalókat. Jártak a Balatonnál, a Velencei-tónál, megnézték Egert és környékét, felfedezték a Dunakanyart, Esztergomot és a Tisza-tavat, pihentek a Vértes és Gerecse környékén és Dél-Baranyában is. Vicces, aranyos kalandjaikat Csapody Kinga írta meg, aki nem bízott semmit a véletlenre. Személyesen járta be a helyszíneket kisfiával, sokszor szakavatott kisérővel, hogy minél hitelesebben tudja megírni a mesét és átadni az ismereteket, a könyv gyönyörű festett képei pedig Szalma Edit illusztrátor keze munkáját dicséri.

A sorozat ötletgazdája, a KidsOasis Nonprofit Kft, minden alkalommal felvette a kapcsolatot a helyi, turisztikai szervezetekkel, de volt olyan is, hogy az önkormányzatokkal karöltve és a helyi szervezetek iránymutatását figyelembe véve tervezték meg, hogy melyek azok a kihagyhatatlan látnivalók, amit a hozzájuk utazó családoknak (és így a mesebeli családnak is) mindenképpen látni kell.

A történetet 5-12 éves korú gyerekeknek ajánljuk, de persze az a legjobb, ha a szülőkkel közösen olvassák a mesét. Élvezni fogják azok, akik már jártak a mesében található helyszíneken és azok is, akik csak tervezik, hogy felfedezik az ország legszebb részeit. Van olyan, aki az egész sorozatot begyűjtötte már, azzal, hogy nem árt, ha a gyerek idejekorán megtanulja, -ráadásul észrevétlenül, játékosan-, hogy milyen nevezetességek találhatóak az országban. Ismerünk olyan tanító nénit, aki amolyan kötelező olvasmány gyanánt feladta a térségéről szóló könyvet tanítványainak, mert jó ha tisztában vannak a kicsik a környezetükben található látnivalókkal, műemlékekkel. Mindegy is milyen céllal veszik kézbe a köteteket, mert az biztos, hogy egyedi hangvételű, sokszor vicces egyszóval szerethető stílusban követhetünk végig benne egy utazást szerető, kissé szeleburdi családot, akikről sokszor az az érzésünk, hogy mi magunk vagyunk.

Az utazik a család mese útikönyv eddig megjelent kötetei: Irány Balaton!, Irány Eger!, Irány a Velencei tó!, Irány a Tisza-tó, Irány Dél. Baranya, Irány a Vértes és a Gerecse!, Irány a Dunakanyar!, Irány Esztergom! (Hamarosan: Irány Pécs!)

A könyvek megrendelhetőek webshopon a www.kidsoasis.hu/shop oldalon.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

megjelent

Magzatszépségverseny, instás tinik, trauma és édes mostohák – Megjelent a Gyereklélek magazin legújabb száma!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
1
levél

Levél életem egyik legnagyobb szerelmének: a ma 3 éves kislányomnak

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
28 szavazat
Top
2
legkisebb testvér

8 dolog, ami igaz a legkisebb testvérekre

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek