Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Élmény

Vannak akik már elmentek nyaralni a járvány után és nem bánták meg. Azt is elárulják, miért!

Végre kiszabadultak a négy fal közül, meglátogatták kedvenc úti céljaikat, új élményekkel gazdagodtak és ami a legfontosabb: teljesen meg tudtak feledkezni a járványról.

Az idei nyaralás megszervezése sokunknak okoz fejtörést. Felmerülhet, hogy a legbiztonságosabb az lenne, ha nem mennénk sehova, ugyanakkor hétágra süt a nap és a gyerekeknek is beköszöntött a vakáció. Arról nem is beszélve, hogy az elmúlt hónapok bezártsága után már mindannyian úgy vágyunk az utazásra és extra élményekre, mint egy falat kenyérre.

Olyan családokkal beszéltünk, akik túl vannak az idei év első nyaralásán és úgy érzik nem is tehették volna jobban, minthogy útnak indultak. Pozitív tapasztalataik alapján öt erős érv is körvonalazódik, amiért megérte felkerekedni.

Már nagyon kellett a környezetváltozás

A mondás úgy tartja mindenhol jó, de legjobb otthon. Igen ám, kivéve, ha – az elmúlt hónapokhoz hasonlóan – semmi beleszólásunk nincs abba, hogy épp elmennénk valahova, vagy maradnánk.

“A kijárási korlátozás alatt itthonról dolgoztam, nem nagyon mozdultunk ki, csak néha a közeli parkokban sétáltunk, bicikliztünk. Mindannyiunknak hiányzott a társaság, a mozgalmas élet. Mivel ez egy embert próbáló időszak volt és szabadságokat is el kellett kezdeni felhasználni, úgy gondoltam, hogy megpróbálom tartalmasan eltölteni ezt az időt” – mondta Anikó, két óvodás korú gyerek édesanyja

Belföldi úti célok között is bőven találni gyöngyszemeket

Bár sorra nyílnak az országhatárok, egy belföldi utazás során még a bátortalanabbak is nagyobb biztonságban érezhetik magunkat, pláne, ha a már bejáratott nyaralós helyeinken töltik a jól megérdemelt szabadságukat.

“A helyszínen mi például nem is gondolkodtunk! A családnak egyöntetűen a Kolping Hotel a kedvence, a gyerekek kb. kétnaponta kérdezgették, hogy mikor megyünk már Bobóországba? Szeretjük a stabilitást, a kiszámíthatóságot, a töretlen magas színvonalat, a csupaszív óvónéniket és a végtelen kedves személyzetet, akikkel már szinte baráti viszonyban vagyunk” – teszi hozzá Anikó.

A megfelelő óvintézkedésekkel biztonságban érezhették magukat

Ez a helyzet mindannyiunk számára ismeretlen, a sok-sok felmerülő kérdés és a kontrollvesztettség érzése pedig több, mint ijesztő. Az alapos tájékozódás az egyetlen esélye annak, hogy úgy érezzük visszaszereztük az irányítást, ehhez viszont fontos, hogy elegendő információ álljon a rendelkezésünkre.

“Mivel a hotel mind emailben mind pedig a honlapon részletesen ismertette az óvintézkedéseket, semmilyen félelmünk, aggályunk nem volt az utazással kapcsolatban. Úgy éreztük, hogy mindenre teljeskörűen odafigyeltek és megfelelően felkészültek a vendégek fogadására” – mondja Szkupi Izabella a nyaralásukról, aki egy babával és egy óvodással indult útnak. Az utazás után arról is be tudott számolni, hogy a helyszíni tapasztalatok megegyeztek az előzetes ígéretekkel.

Az egész családnak nagy szüksége volt izgalmas élményekre

„Már a fején pörgött itthon a három gyerekünk és a sulinak is vége lett. Imádtak gokartozni,  kincskeresős játékokkal játszani, a legkisebbnek pedig az ovi volt igazi szórakozás ” – meséli Lukács Lívia, aki idén ötödik alkalommal járt családjával a Kolping Hotelben.

“Általában téli vendégek vagyunk Bobónál, ezért kimondottan örülünk, hogy tudták használni a gyerekek a kinti medencét és persze a csúszdát“. – mesélte Labancz Zsuzsanna, aki férjével és 4 gyerekkel vetette bele magát a nyaralásba.

Jól esett úgy nyaralni, mint a járvány előtt

„Nagyon hiányzott már, hogy nem kell rohanni, le tudunk lassulni kicsit. Végre volt időnk egymásra, tudtunk beszélgetni, programozni és együtt lenni” – tette hozzá Lukács Lívia, aki családjával kifejezetten azt keresték, amit korábbi nyaralásaik alkalmával megszoktak. Nem szerettek volna korlátok között pihenni, és legszívesebben megkérték volna a személyzetet, hogy ne viseljenek maszkot. De a biztonsági intézkedésekből ők is „profitáltak”: kifejezetten tetszett nekik, hogy a szakácsok tálalták az ételeket. Alkalom nyílt beszélgetni, és ez személyesebbé tette a kiszolgálást.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

Ajánlott cikkek