Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

császármetszés

Hány császárja lehet egy anyának? A hüvelyi szülés vagy a császár kockázatosabb? Nagy szaktekintélyű orvosok válaszoltak császármetszéssel kapcsolatos kérdéseinkre

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat

Sokan gondolják úgy, hogy a császármetszés úri hóbort, menekülési útvonal azon anyukák számára, akik szeretnék megspórolni a vajúdással járó fájdalmakat. A szakemberek ezt egyöntetűen cáfolják, hiszen ez egy komoly műtéti beavatkozás, amely kockázatokkal jár és a felépülési idő is hosszadalmasabb, mint hüvelyi szülésnél. Sajnos, még mindig rengeteg tévhit kering a császármetszésről, ezekről rántjuk le a leplet nagy szaktekintélyű orvosok segítségével. Kérdéseinkre Dr. Marics-Kutas Anna, Dr. Rácz Sándor, Prof. Koppán Miklós, a PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika orvosai válaszoltak.

Elolvasom
Koronavírus
Szerző: Bus István
2020.04.03

Röhögünk rajtad, koronavírus! – 2. rész

Mivel előző gyűjtésünk nagyot ment, most újra szemezgetnénk az elmúlt két hét terméséből. A koronavírus-járvány természetesen a legnagyobb kihívás, amivel az emberi civilizáció a II. Világháború óta szembesült. Azonban azt is hisszük, hogy nem érdemes 0-24-ben szorongani a lehetséges forgatókönyv-kimenetelek miatt, és a humor, az iróni, a szarkazmus – és a mémek – kicsit oldják a feszkót. Úgyhogy: íme!

A vicces koronavírus mémek nem azért születnek, mert nem vesszük elég komolyan a járványt, hanem pont azért, hogy amíg otthon vagyunk, mert nagyon is komolyan vesszük, legalább pár olyan percünk legyen, ami elfeledteti velünk az egész súlyosságát és hogy legalább amíg ezeket megnézzünk és mosolygunk rajtuk hangosan, legalább addig kicsit ne pánikoljunk és szorongjunk.

Védekezés és generációk

Neked is varrtak már szájmaszkot? Az bizony hasznos, még akkor is, ha nem sebészeti hatású. A nagyit azonban érdemes finoman rávezetni, hogy nem a tévé tetején levő horholt csipke az ideális megoldás. Szépnek ugyan szép (ja, nem…), de hatásosnak semmiképpen nem neveznénk. A gesztust természetesen köszönjük meg!

Terhes társaság

A New York-i nagy áramszünet után kilenc hónappal mini baby-boom robbant a metropoliszban: ha nincs áram, nincs tévé, ugye. Most pedig, az összezártság okán, ha meguntuk az Activityzést, mi az a szórakozási forma, ami ingyen adja magát, ráadásul teljesen egészséges is? Na ugye…

Bitliszék

A négy gombafejű: a Bitliszék, ugye. Leghíresebb fotójuk, ahogy átdzsalnak az Abbey Road zebráján. A mostani helyzetben azonban nekik is tartani kell a social distance-t, úgyhogy nem V-alakban, hanem paralelogrammát formázva húznak át az úton a híres stúdióba.

Kirajzás

Míg a dolgok rendes menete, hogy vendégségben/étteremben/nyaraláskor is el vagyunk merülve digitális cuccainkba, addig a karantén első napjaiban kirajzott az emberiség. A Balatonra ki lehetett tenni a megtelt táblát, a budai hegyekben pedig hosszú, tömött sorokban lehetett csak kirándulni. Azóta szerencsére észbe kaptunk, és mindenki odahaza dekkol.

Fogyókúra

Nagyböjt? Fogyókúra? Haha! Hát ki fogja megenni azt a harminc kiló lisztet? És a húsz kiló fagyasztott csirkehúst? Unalmunkban ki-kinyitjuk a hűtőajtót, és csipegetünk. És mivel a boltokban szerencsére újra van minden, hát után is töltjük. Úgyhogy jobban tesszük, ha edzünk kicsit, és visszaveszünk, ha nem akarunk ezertonnásak lenni a bikiniszezonra. (Már ha az nem marad el.)

Kösd le magad!

Miféle hobbikat űzhetünk a négy fal között? Marad a kézimunka, a kötés és a horgolás. A Viharsarki Kattintóstól loptuk ezt a képet: önmagát textilkaranténba záró hölgy kreatív módon vonja magát selyemgubóba. Vegyünk róla példát: kössük le magunkat.

Klotyópapír

Szerencsére már vécépapír is raklapszám kapható mindenütt. A járvány első heteiben azonban a keményvalutánál is értékesebb volt ez a gyorsan fogyó matéria. Nem csoda, ha a két meglett férfi is ádáz pókerpartit víz egy-egy gurigáért. A felvásárlás természetesen teljesen irracionális döntés volt. Hogy aztán mi lesz a készletekkel? Felhasználható múmiás játékhoz például. Vagy szalonnasütéshez, gyújtósnak.

Neked hogy tetszenek ezek a vicces koronavírus mémek?

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
50 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés
Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

császármetszés

Hány császárja lehet egy anyának? A hüvelyi szülés vagy a császár kockázatosabb? Nagy szaktekintélyű orvosok válaszoltak császármetszéssel kapcsolatos kérdéseinkre

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
1
mesélj anyukám

“Szülés után azok a barátok, akik számomra fontosak voltak, már nem vették fel a telefont”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 szavazat
Top
2
játékötlet

Svéd csavar: bunkerépítési ötletekkel menti meg a szülőket az őrülettől az IKEA

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
7 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek