Created with Sketch. Created with Sketch. Keresés
Bezárás

Olvasóink kedvenc cikkei

gólyák

Gólyakukkolás – mutatjuk, kiket érdemes online nézni!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat

Nézz bele a gólyafészkekbe! De vigyázz, nem minden fog tetszeni, amit ott látsz! (Bónuszként jön néhány egyéb állatos webkamera is!)

Elolvasom
Az én sztorim
Fotó: pixabay.com
2020.06.16

Volt is, meg nem is – Ilyen volt a kislányom élete első biziosztása, a járvány után

Volt is, meg nem is, megkapták, meg nem is. Tudjátok, mint a népmesében, kicsit ilyen volt az elsős kislányom élete első bizonyítványosztása. Bár a torkom elszorult, hogy nélkülem kellett fölmennie az osztályterembe, ahogyan a többi kis osztálytársainak is a szülei nélkül, az vigasztalt, neki legalább még nincs összehasonlítási alapja. Azt azért őszintén remélem, nem ez lesz az „új normális” (ettől a szóösszetételtől amúgy is kilel a hideg), ahogyan azt is, hogy milyen is egy igazi kerek tanév és annak a lezárása, második osztályban meg fogja tudni.

Az elmúlt három hónap itthon ragadása tanulása után el sem tudom mondani, mennyire furcsa volt hirtelen arra készülni, hogy bemehetünk az iskolába. A gyerekeknek ugyanis bizonyos feltételek mellett engedélyezték, hogy átvehetik a bizonyítványukat; az elsősök és az ötödikesek mehettek be pénteken reggel 8 órára, hogy amolyan álnormális bizonyítványosztás keretében átvehessék azt a bizonyos keményfedeleset.

Fekete kisszoknya, iskolapóló kikészítve, közben azon merengtem, utoljára a március 15-iki héten volt ez a szett rajta, amikor az ünnepi megemlékezést tartották bent a gyerekeknek, a koronavírus járványtól tartva akkor viszont már azt is mindenki csak külön, a saját osztályában. Az iskolabezárás előtti utolsó héten…

Másnap reggel idegenkedve közelítettük az épületet, csináltam 1-2 képet is a kislányomról a nagykapu előtt, ha már itt vagyunk alapon. Mintha csak turisták lennénk a saját iskolájánál. Ahogy szállingózni kezdtek az osztálytársak, mindenki nagyon megörült a másiknak, viszont látszott, ők se igen tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy hirtelen nem Zoomon keresztül látják egymást.

Látszott, hogy elszoktak a másiktól, bizonytalankodtak; nem tudják mit szabad és mit nem, mennyire mehetnek közel egymáshoz, s hogy most akkor tényleg beszélgethetnek-e a hús-vér kis osztálytárssal, padtárssal úgy, mint rég?!

Tudom, tudom, ez legyen a legnagyobb bajunk. Hálás lehetek és vagyok is, hogy különösebb baj és viszontagság nélkül eltelt a három hónap, hogy egyikünk se lett beteg, hogy van munkánk és hogy a gyerekeink nagyon szépen, tisztességesen végig csinálták az itthoni tanulást. (Azaz együtt végigcsináltuk.) Sajnálni viszont végtelenül sajnálom. Ezt az egészet. Mert persze a gyerekek általában rugalmasak. Könnyen alkalmazkodnak. Minden nehézséghez is. De igenis ők is hősök voltak a maguk kis módján, hogy barátok, osztálytársak nélkül csinálták végig ezt az emberpróbáló időszakot. Ami most nekik igazi lezárás nélkül ér véget. Végülis egy nem igazi évhez nem igazi évzáró dukál; maradjunk akkor most ennyiben. Köszi koronavírus.

Tetszett a cikk? Értékeld csillagokkal!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
7 szavazat
TETSZETT EZ A CIKK? OLVASNÁL MÉG ILYENEKET? AKKOR REGISZTRÁLJ, HOGY MEGKAPD LEGJOBB CIKKEINKET TARTALMAZÓ HÍRLEVELÜNKET! ÉS NE FELEJTS EL LIKE-OLNI MINKET A FACEBOOK-ON ÉS KÖVETNI MINKET AZ INSTAGRAMON SEM! JA, ÉS HA ELŐFIZETNÉL MAGAZINJAINKRA, ITT MEGTEHETED!

Regisztráció

Ha most regisztrálsz, nem csak ingyen olvashatod az összes prémium családi tartalmunkat, de megajándékozunk a Gyereklélek hiszti hangosmagazinjával is!
A regisztráció ráadásul ingyen van és maximum 20 másodperc!
Ha már tag vagy, nem kell mást tenned, mint bejelentkezni.

Adatvédelmi tájékoztató megnyitása

Már tag vagy nálunk?

Olvass tovább

Olvasóink top 3 kedvenc cikke

gólyák

Gólyakukkolás – mutatjuk, kiket érdemes online nézni!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 szavazat
Top
1
Koronavírus

Röhögünk rajtad, koronavírus! Anya-edition

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
9 szavazat
Top
2
hozzátáplálás

Babacsinta, babapizza, bababolognai – 3 recept, amivel végre jó élmény lesz a hozzátáplálás

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 szavazat
Top
3

Ajánlott cikkek