Papaya bor: Természetes gyógyír és ízletes élvezet egyben
A papaya bor egyre népszerűbbé válik, nem csupán egzotikus íze, hanem potenciális…
Pálmaolaj a borászatban: befolyásolja a minőséget?
A pálmaolaj és a borászat kapcsolata első hallásra talán meglepőnek tűnhet. A…
Borozás és egészség: A bor káros hatásai, amikre figyelni kell!
A borfogyasztás megítélése meglehetősen kettős. Egyrészt a kultúránk szerves része, a társasági…
Otelló bor: Egészségügyi kockázatok és a mérték fontossága
Az Otelló bor, jellegzetes, intenzív színével és markáns ízével, régóta népszerű a…
Bor és egészség: Hogyan hat a bor a testünkre és miért érdemes odafigyelni rá?
A bor és az egészség kapcsolata egy rendkívül összetett terület, mely tele…
Bor és egészség: Valóban jót tesz? Környezetvédelmi szempontok a borászatban
A bor megítélése összetett kérdés, melyet nem lehet pusztán fekete-fehéren kezelni. Egyrészt…
Miért fontos a borszűrés? A borászati szűrés jelentősége
A borszűrés kritikus lépés a borászati folyamatban, mely közvetlenül befolyásolja a bor…
Borral az egészségért: A bor jótékony hatásai a szervezetre
A bor, évezredek óta az emberiség kultúrájának része, gyakran szerepel az egészségmegőrzés…
Fehérbor: Az egészség és a gasztronómia harmóniája
A fehérbor nem csupán egy frissítő ital a forró nyári napokon. Sokkal…
Ginkgo Biloba és bor: Hogyan fokozhatják egymás hatásait?
Első pillantásra a Ginkgo Biloba, a páfrányfenyő kivonat, és a bor egyáltalán…