Vigyázat, magvak! Mikor jelentenek veszélyt az olajos magvak az egészségre?
Az olajos magvak, mint a dió, mandula, kesudió, mogyoró, pisztácia és a…
Parabola antennák: Valóban veszélyesek? A kockázatok és a megelőzés fortélyai
A parabola antennák körül számos tévhit kering, amelyek gyakran túlzó félelmeket szülnek.…
Nátrium-ciklamát: Valóban biztonságos édesítőszer, vagy rejtett veszélyforrás?
A nátrium-ciklamát, egy mesterséges édesítőszer, évtizedek óta megosztja a tudományos és a…
Eper veszélyei: Mikor mondj nemet a piros gyümölcsre?
Az eper, ez a zamatos, piros gyümölcs, sokak kedvence. Édes íze, frissítő…
Dinitrogén-oxid: Veszélyes a környezetre és az egészségre?
A dinitrogén-oxid, közismertebb nevén kéjgáz, sokak számára ártalmatlan szórakozási eszköznek tűnhet, pedig…
Veszélyes a szódabikarbóna? A kevésbé ismert, negatív hatások feltárása
A szódabikarbóna, azaz nátrium-hidrogén-karbonát, a háztartások egyik leggyakrabban használt szere. Sokan esküsznek…
Transzzsírok: Miért veszélyesek az egészségre és hogyan kerülhetjük el őket?
A transzzsírok nem véletlenül kaptak rossz hírnevet. Valójában a táplálkozástudomány egyik legkárosabb…
Műanyag palackok veszélyei: Mitől károsak és hogyan válthatjuk ki őket?
A műanyag palackok szinte mindenhol jelen vannak. A boltok polcain, a hűtőszekrényünkben,…
Veszélyesek a nagyfeszültségű távvezetékek? Az egészségre gyakorolt hatások részletesen
A nagyfeszültségű távvezetékek jelenléte évtizedek óta aggodalomra ad okot a lakosság körében.…